• Compartir

Novetats discogràfiques

12 d'octubre de 2023

MERITXELL NEDDERMANN
‘Suelta’

La pianista, cantant, productora i compositora maresmenca Meritxell Neddermann (germana de la Judit, sí) passa per un moment dolç. Continua sent la pianista de la gira internacional de Jorge Drexler i a més ara s’ha tret de la màniga un segon disc en solitari que és una delícia. El treball passa del pop AOR a l’electrònica alternativa i la música experimental. També en destaca el bon ús del vocoder en algunes peces –no és gaire habitual que aquest recurs es faci servir a fi de bé– que converteix la veu en un instrument més.

JULIETA
‘5AM’

Va ser una de les sorpreses del darrer Mercat de Música Viva de Vic amb un directe que buscava acostar-se a les grans dives del pop internacional. Tot i la seva joventut (Julieta Gracián és una jove barcelonina de només té 22 anys), ja ha publicat tres LP (un amb la banda Vittara) i una bona col·lecció de singles (és l’autora del Tu juru ju). I ara hi torna amb 5AM, un àlbum nocturn de bon pop electrònic on analitza diferents fases de l’enamorament i que ha dividit en tres parts (amb Lowlight a la producció). Aquesta noia arribarà lluny.

LAURA SIMÓ I TETE MOTOLIU TRIO
‘Together again’

Sorpresa. La setmana passada es va publicar Together again, un disc que recull un directe del trio habitual de Tete Montoliu dels seus darrers anys, amb Horacio Fumero al contrabaix i el desaparegut Peer Wyboris a la bateria, i la cantant Laura Simó. El concert es va fer al festival de Calella el 1994 i és l’únic testimoni enregistrat que ha quedat d’aquelles gires. El repertori consta d’estàndards que triaven entre Montoliu i Simó i també inclou una versió de Lush Life de Strayhorn. “Si vols cantar jazz amb mi hem de fer aquesta. Si no, res”, li va dir Montoliu a Simó.

  • Compartir