• Compartir

Novetats discogràfiques

28 de setembre de 2023

SMOKING BAMBINO
‘Llampigots i bufarades’

Darrere Smoking Bambino s’hi amaga el músic gironí Esteve Saguer i darrere Llampigots i bufardes (paraules que no són a cap diccionari) hi ha un bon disc íntim de folk que beu també de la cançó d’autor amb algun esquitx de blues i jazz. Saguer és un gat vell de la moguda musical i acostumava a cantar en anglès. La pandèmia el va enganxar tocant a Nova York i va tornar una mica amb la cua entre cames. A casa, es va posar a escriure en català i el resultat és aquest treball amb 11 peces que, tal com diria ell mateix, es posen millor que un conyac i un Diazepan.

GORKA GARAY
‘Third Moon of Jupiter’

Gorka Garay és un saxofonista barceloní amb una llarga trajectòria i amb tres discos editats ja en solitari, el darrer d’ells, Third Moon of Jupiter, acabat de sortir del forn. En aquest nou àlbum, amb vuit peces de composició pròpia, Garay fusiona el so d’un quartet de jazz amb un quartet de corda clàssic i el resultat és sorprenent i mutant. Els temes més llaminers són Hapiness flows through ears, una peça de pop-jazz amb influències africanes, i Soul opens a path, amb picadetes d’ullet a melodies de Maceo Parker o Stanley Turrentine.

COBLA LA PRINCIPAL DEL LLOBREGAT
‘Mirant al Cel…’

El títol sencer del disc, Concert Cloenda 2023 1r Concurs Mirant al Cel de Composició de Sardanes, és llarg, no hi cap a cap titular però ja ho diu pràcticament tot. El treball, doncs, conté les peces finalistes d’un concurs que va organitzar el Grup Sardanista Mirant al Cel tocades en directe per la cobla La Principal del Llobregat. Per cert, que Mirant al Cel és una entitat de Sabadell dedicada a la sardana esportiva i de competició que ha funcionat ininterrompudament durant 75 anys. I per celebrar-ho, han impulsat l’edició d’aquest disc. Per molts anys.

  • Compartir