• Compartir

Novetats discogràfiques

14 de setembre de 2023

BONESTORM
‘Una mort de la plana’

Deu anys després d’esclatar, la tempesta de punk i rock dels vigatans Bonestorm continua descarregant. L’últim capítol –si no vaig errat crec que ja és el cinquè– és Una mort de la plana, un decàleg de mala llet amb deu talls on Francesc Garcia (veus i guitarres) continua demostrant el seu talent innat per explicar històries properes (“Riera major”, “Guilleries”…) amb ritmes esmolats i potser un pèl menys accelerats que en treballs anteriors. En aquesta ocasió, a més, el baix i els arranjaments han anat a càrrec de Vidal Soler. Mola.

RES!
‘Les teves merdes’

El punk no ha mort. Almenys a casa nostra. I si no pareu l’orella al segon llarga durada de la banda de Barcelona Res!, després del seu debut Sou tots uns fills de puta (autoeditat, 2022). Sense virtuosismes, a crits i anant de dret a barraca. Així són els vuit temes d’un disc que es fa curt. L’àlbum s’obre amb “No ens cal nom” i segueix amb costumisme a “Kebab de proximitat”. Després sona “El que tu vulguis” i “President”, un tema de només 16 segons que no sabem si va per Aragonès o Sánchez on deixen clar que “no et volem més”.

PKAOS
‘Terra de ningú’

I segueixen apareixent nous noms a l’escena del rap en català. Un dels darrers és el de Pkaos, una rapera de Sants que acaba de treure el seu primer LP, Terra de ningú, on combina diferents estils com el dril o el trap amb lletres de reivindicació social (en català però amb molt castellà col·loquial pel mig). El treball té 12 temes i un dels més rodons és “Blabla”, on canta “ella es comunista pero viste de marca / plora que anem ràpid, la que guanyo sé jugar-la /el seu discurs té més cante que el feminist del zara”. Pompeu Fabra s’esgarrifaria però és el que hi ha.

  • Compartir