• Compartir

Novetats discogràfiques

27 de juliol de 2023

CLÀUDIA XIVA
‘Kendama

Mariona Escoda, Edu Esteve, Scorpio, Núria López… són els noms d’alguns concursants de la primera edició d’Eufòria que ja han debutat sota l’empara d’un segell discogràfic convencional. L’ampostina Clàudia Xiva, en canvi, és la primera ex-Eufòria a debutar discogràficament anant a la seva i apostant per l’autoedició. El disc, amb vuit peces de pop d’autor, l’ha gravat i editat gràcies a una campanya de micromecenatge al costat del guitarrista i productor tortosí Josep Lanau. L’únic company d’Eufòria que apareix al disc és en Pedro, que canta a Meteorits.

TER
‘Vestigis’

Ter és el nom del projecte que lidera Nil Lapedra, un músic de Camprodon que fins al 2021 era l’acordionista del grup de metal-folk Forja. A partir de llavors va començar en solitari i es va estrenar amb Homeward Bound (2021), on es va encarregar de tot menys de les bateries que va gravar Alfred Berengena, de Soziedad Alkohólika. Dos anys després arriba Vestigis, el primer gravat íntegrament en català. El disc és de black metal fosc i sinistre però és una meravella amb vuit peces inspirades en llegendes del Pirineu i en fets històrics, com a Capsacosta 1794.

DIVERSOS ARTISTES
‘El refugi. 085XX – 2023’

Disc recopilatori amb 10 temes de 10 formacions emergents diferents i molt variades que han gravat una peça a l’estudi La Coctelera de Torelló (dirigit per l’ex-Txarango Ivan López). Tot el procés, a més, s’ha fet en el marc del projecte El Refugi, un centre comunitari de creació amb acompanyament artístic amb seu a la Guixa, a Vic. Els grups que hi participen, de gèneres molt diversos que van de la cançó d’autor al metal-rock, són Jandama, Lairal, Tomás Feres, Bàlsam d’Ós, Santa Mandra, Miona, Pau Parejo, Pàmies, La Dona del Sac i POV.

  • Compartir