• Compartir

Novetats discogràfiques

1 de juny de 2023

GERTRUDIS
‘Abans que s’acabi el món’

Els Gertrudis de la Garriga van debutar discogràficament el 2004 com un grup de rumba festiva amb una espina dorsal formada per tres amics: Xavi Ciurans (veu), Xavi Freire (veu i guitarres) i Edu Acedo (veu i violí). Dues dècades després, la banda viu una segona etapa –i una segona joventut– reconvertida en grup de fusió amb tocs d’electrònica que ara es referma amb un nou treball acabat de sortir del forn amb 10 peces de sonoritat similar al seu penúltim disc, No em dona la gana (2019), on hi havia èxits com “Si tothom calla” o “Bon dia vida”.

PÈL DE GALL
‘Forces d’atracció’

Cinquè disc dels menorquins Pèl de Gall, un grup de rock mestís i festiu que curiosament va néixer el 2009 a Barcelona, on estudiaven dos dels seus impulsors. Als darrers anys la banda s’ha professionalitzat i aquest nou treball l’han gravat als estudis Can Pardaler amb David Rosell, com els seus admirats Catarres o Buhos. L’àlbum té 14 cançons: vuit de totalment inèdites, quatre que ja s’havien publicat com a senzills durant l’últim any i dos bonus tracks (Ses festes i Què cony!), que són cançons reeditades pel desè aniversari de la seva publicació.

MTINES
‘Els dies iguals’

Arriba el primer disc de Marc Tinés, conegut amb el nom artístic de Mtines. L’àlbum inclou set cançons amb un so proper al pop metafísic amb tocs mediterranis, gràcies a la guitarra acústica que acompanya una veu que també sura sobre bases electròniques. El treball ve acompanyat per una tetralogia de videoclips dirigits per Laura Sisteró i protagonitzats pel mateix Mtines i l’actriu Greta Fernández que parlen d’una relació de parella i els seus secrets. Per cert, al disc hi col·laboren David Carabén (Mishima) i Anna Andreu.

  • Compartir