• Compartir

Novetats discogràfiques

12 d'abril de 2023

THE TYETS
‘Èpic solete’
The Tyets s’han convertit en un dels grups més representatius del nou urban en català gràcies al seu to desenfadat i a la seva capacitat d’empatitzar amb el públic més jove. Aquesta capacitat de fer amics també la desenvolupen amb artistes com l’espectacular Julieta, amb qui canten Clar que t’he trobat a faltar, o amb Mushkaa, amb qui comparteixen Bomba de fum. El disc, que té 11 talls, es tanca amb Èpic solete, en col·laboració amb Figa Flawas (últims guanyadors del Sona 9), i Let me Alive, un reggae en tota regla.

VEN’NUS
‘Bocaterrosa’
Valèria N. Saurí és una cantautora de Sabadell de 22 anys que va començar a cantar a l’habitació de casa seva en plena pandèmia. Des d’aleshores no ha parat d’evolucionar i ara publica un primer disc amb 10 peces de pop alternatiu i col·laboracions destacades com les de Meritxell Neddermann, Ferran Palau o Flashy Ice Cream. Una de les cançons més destacades és Guerra, on Ven’nus fa referència a diferents artistes que l’inspiren com Raimon, Maria Mercè Marçal o Mercè Rodoreda. Està bé que les generacions joves facin l’esforç de saber d’on venim.

HELENA CAMPS
‘Viu’
Arriba una nova veu a tenir en compte en l’escena de la cançó-jazz a casa nostra: Helena Camps. A Viu, el seu primer disc, hi conviuen temes propis –tots molt lligats a la natura– amb versions de clàssics del jazz, una bossa nova (“Chovendo na roseira”), un bolero (“Amapola”) i fins i tot “La dansa de la primavera”, de Maria del Mar Bonet. El ventall és molt ampli, fins i tot pot semblar que massa, però la veu càlida, pulcra i impecable de Camps s’encarrega de posar-hi un segell propi i de fer que tot plegat tingui una unitat i un sentit.

  • Compartir