• Compartir

Novetats discogràfiques

30 de març de 2023

LILDAMI
‘Dummy’

El tercer disc de Lildami suposa la consagració d’aquest creador d’èxits de música aquàtica, que neix de la barreja entre pop i rap. El treball inclou des de l’arxipunxat Supermercat –que ja va llançar l’any passat– fins a 4 gats, un tema reivindicatiu que canta amb Triquell (es devien fer amics a Eufòria, on continuarà fent de jurat). El format físic de Dummy, per cert, no és un CD convencional sinó una caixeta on hi va un ninot de fusta automuntable que mitjançant un QR enllaça a un web on es pot descarregar el disc i continguts exclusius. Original.

LA MARIA
‘L’Assumpció’

La moguda musical al País Valencià és com la bota de Sant Ferriol. No para mai de rajar i de créixer. I una de les darreres descobertes és la veu de Maria Bertomeu, La Maria (així, en majúscules). El seu disc de debut, L’Assumpció, és una obra d’art amb vuit peces que beuen de la tradició i la música popular però que alhora suposen una irresistible proposta d’evolució del cant valencià. La Maria poua en la fondària del passat però serveix l’aigua fresquíssima en una vaixella nova guarnida amb ornaments absolutament contemporanis. Gran debut.

VIC MOLINER
‘Foc i endreces’

Arriba el nou disc de Vic Moliner, un baixista –i també cantant– més conegut per la seva faceta de productor (Clara Peya, Guadi Galego, Paula Grande, Germà Negre, David Mauricio, Magalí Sare, Pau Brugada o Marala) que no pas com a solista. A Foc i endreces hi ha deu peces de cançó-jazz rodones i llamineres. L’estrena del disc, per cert, arriba acompanyada de la publicació del primer llibre de poesia de Moliner amb 19 poemes inèdits i les deu cançons del disc intercalades. Dues d’elles, de fet, ja són poemes recitats amb música.

  • Compartir