• Compartir

Novetats discogràfiques

2 de febrer de 2023

SERGI CARBONELL
‘Refugi’

Sergi Carbonell era el Hipi de Txarango (teclista, segona veu i un dels compositors de la banda) i fins ara havia editat quatre discos en solitari amb el piano clàssic com a protagonista. Ara, aprofitant tot aquest bagatge, debuta com a cantautor de tall pop amb Refugi, un discàs amb 13 peces que Carbonell va enregistrar sense presses durant tot el 2022. Una de les cançons és El viatge, una declaració d’amor a tot el procés compartit amb els seus germans de Txarango: “Guardarem com un tresor les nits d’aquest viatge al fons del pit…”. Imprescindible.

PEP GIMENO ‘BOTIFARRA’
‘Ja ve l’aire

Josep Gimeno i Montell, conegut amb el nom artístic de Botifarra, és un cantaor tradicional de Xàtiva de 62 anys amb una llarguíssima i llorejada trajectòria. No va ser fins al 2006, però, que va gravar el seu primer disc en solitari, Si em pose a cantar cançons. Des de llavors ja no ha parat i ha editat vuit àlbums. L’últim és Ja ve l’aire, inspirat, com sempre, per la música popular però en aquest cas amb la dona com a gran protagonista. De fet, hi han col·laborat veus com les de Judit Neddermann, Maria Arnal o la filla del propi Botifarra, Míriam Gimeno.

ARAR
‘Arar’

Arar és un nou duet format per la barcelonina Marina Tomàs Amado i la gironina Maria Cruz Millet. Aposten per un format íntim fusionant corda, vent, fusta i veus i en el seu disc de debut hi ha deu peces que mesclen català i castellà tot navegant pels camins del folk experimental i la cançó d’autor. Arar és una petita banda acabada de sortir del forn però les seves components ja tenen experiència en projectes com Pepet i Marieta (Cruz n’és saxofonista, teclista i cantant) o Maria Rodés (Tomàs l’acompanya als directes des de 2019).

  • Compartir