• Compartir

Novetats discogràfiques

26 de gener de 2023

ÒC BRIGADA INTERNACIONAL
‘Guida de viatge pel cançonièr…’

… occitan”. O el que és el mateix, guia de viatge pel cançoner occità amb 18 cançons tradicionals passades pel sedàs de Marc Serrats (Txerramequ) i Carles Belda amb l’objectiu que puguin sonar a les pistes de ball. Fa deu anys, Serrats i Belda ja van reunir la primera Brigada Internacional occitano-catalana per fer valdre la música tradicional, i ara ho han tornat a fer gràcies a una exitosa campanya de micromecenatge. És l’únic disc en occità editat el 2022 a Catalunya i hi han col·laborat artistes com Joan Garriga, Alidé Sans o la valenciana Tesa, entre d’altres.

LAURA ANDRÉS
‘Kintsugi’

Laura Andrés no és germana de la cantautora Clara Andrés. És una excepcional pianista barcelonina que recentment ha estat de gira amb la cantant Beth presentant el disc Natural Women. I ara, després de debutar amb Blanc el 2021, publica un segon treball en solitari titulat Kintsugi, aquell art japonès que consisteix a reconstruir ceràmiques trencades amb pasta de resina i or. Amb aquesta metàfora sobre la pròpia resiliència, la compositora construeix un univers propi amb 10 peces interpretades al piano. Ideal per superar l’empatx nadalenc.

LLUÍS ALSINA
‘Acoustics’

Lluís Alsina és el cosí de Jofre Bardagí. Junts van muntar Glaucs, un grup de pop-rock en català que va tenir cert ressò a finals dels anys 90 i que encara segueix actiu però que Alsina va abandonar el 2001. La música, però, no la va deixar mai del tot i ara publica Acoustics, un treball instrumental produït pel Miquel Sospedra (Amaia, Mazoni, Joan Dausà) on brillen les guitarres del mateix Alsina acompanyades de Joan Anton Pich al violoncel i Marc Clos a la percussió. La peça més llaminera de l’àlbum és una relectura d’Els teus ulls glaucs, tot un clàssic.

  • Compartir