• Compartir

Novetats discogràfiques

16 de gener de 2023

PEP SALA & RAYNALD COLOM
‘Sospitosos habituals’
Pep Sala fa un punt i a part en la seva trajectòria i per primera vegada ofereix un disc amb cançons que no són de collita pròpia. En aquest treball, fruit del confinament, hi ha peces d’aire pop i jazz de monstres com John Lennon, The Bee Gees, Paul Simon, Van Morrison, Tom Waits, Bob Dylan, Pink Floyd o Billy Joel. Sala toca i canta i Colom –que habitualment viu a Santa Eulàlia de Riuprimer, on Sala té l’estudi– toca la trompeta. No es tracta de covers pures i dures sinó d’adaptacions que, per cert, estaria molt bé de poder escoltar en directe. A veure…

RAYNALD COLOM
‘A Million Dreams’
Durant el 2022 Raynald Colom no ha flirtejat només amb Pep Sala sinó que també ha tingut temps per publicar un directe excepcional: A Million Dreams. L’àlbum es va gravar fa un parell d’anys al teatre Fellini de Pontinia (Itàlia) amb una banda de luxe amb el trompetista osonenc acompanyat de Tony Tixier al piano, Joe Sanders al contrabaix i Francesco Ciniglio a la bateria. El treball és sobri, elegant i amb una execució impecable. D’entre els vuit talls destaca “Zyriab/El Alcázar de Sevilla”, on Colom es posa flamenco homenatjant Paco de Lucía.

CARLES BENAVENT
‘Belle solitude’
El barceloní Carles Benavent és un dels baixistes més rellevants del món. Va ser l’inventor del paper estètic i tímbric del baix elèctric al flamenc gràcies a formar part del sextet de Paco de Lucía als anys 80. A més de De Lucía, ha acompanyat a Miles Davis, Chick Corea, Camarón de la Isla, Joan Manuel Serrat o Albert Pla. I també ha gravat una desena de discos en solitari de jazz fusió als quals ara hi afegeix Belle Solitude amb la col·laboració de músics com Aleix Tobias, Joan Albert Amargós, Roger Mas, Carme Canela, Jordi Bonell o Edmar Castañeda.

  • Compartir