• Compartir

Nokia ara fabrica aires condicionats

Arnau Jaumira
29 de gener de 2021

“Nokia. Connecting people.” Segurament són molts als qui els sona aquest eslògan d’una de les companyies més potents en l’inici de la telefonia mòbil. Els Nokia 8210, 3210 o 1100 van ser els models més venuts de principis dels 2000. De fet, el domini de Nokia del mercat de telefonia va durar tota la dècada, sent la marca que més terminals venia, molt lluny de Motorola, que era el principal perseguidor. L’auge de Samsung i Apple, però, el van desbancar del primer lloc i la forta competència va fer que els seus mòbils passessin a un segon pla. Des de llavors la companyia finlandesa ha anat experimentant amb altres aparells relacionats amb la internet de les coses. La marca va començar a experimentar amb televisors amb Android TV i també amb portàtils. Ara, però, han anat més enllà traient al mercat el primer aparell d’aire condicionat de Nokia. Ho fa en col·laboració amb Flipkart, una de les empreses punteres en el comerç digital a l’Índia.

El nou aparell és intel·ligent i es connecta a la xarxa wifi perquè es pugui programar des del mòbil. Tot i això, les seves prestacions intel·ligents tampoc van gaire més enllà. L’aparell, batejat amb el nom de Nokia AC, té filtres 6 en 1 i permet crear perfils personalitzats per poder configurar ràpidament l’aire en funció de la persona que l’està fent servir.

El seu preu és de 343 euros, un preu que encaixa en la gama mitjana, on sempre ha intentat competir la marca finlandesa. El negoci en el món dels mòbils va passar a mans de Microsoft entre el 2013 i el 2014 i la companyia es va reinventar amb tot tipus d’electrodomèstics i ara aires condicionats.

  • Compartir