• Compartir

No pots aturar les onades, però pots aprendre a surfejar

Antoni Lacueva
23 d'octubre de 2019

Una possible confusió és que la meditació o específicament mindfulness –atenció conscient– és una forma de desconnectar de les pressions del nostre món o de la nostra pròpia ment, però això no és exacte.

‘Mindfulness’ no exclou ni desconnecta res

Fixa’t, quan vivim un fantàstic cap de setmana, podem dir o sentir dir… que bé, com he desconnectat!

Però si ho veus amb atenció i claredat t’adonaràs que en realitat aquest benestar no prové de la desconnexió; tot el contrari, procedeix de la connexió.
Mindfulness consisteix a veure les coses amb claredat i relacionar-nos deliberadament de forma diferent amb elles.

Les persones que no comprenen la meditació pensen que es tracta d’una manipulació especial que acaba amb totes les coses que ens succeeixen que no ens agraden.
Metafòricament diríem que acaba amb totes les onades i el nostre oceà particular pot estar llis, tranquil i en calma.

Això no vol dir que no puguem aconseguir calma, que sigui alguna cosa impossible. Vol dir que no podem aconseguir-la per mitjà d’intents absurds d’eliminar l’activitat de la ment.
Gràcies a la pràctica de mindfulness podem resguardar-nos de gran part dels vents que agiten la nostra ment i amb el temps és possible que gran part de les turbulències es vagin calmant, perquè ja no les estarem alimentant de forma contínua.

Els vents de la vida bufaran, fem el que fem

Mindfulness té a veure amb saber alguna cosa sobre això i sobre com treballar-practicar amb això.
Tenim la sort que la nostra ment té la profunda capacitat innata d’ajudar-nos a despertar l’atenció plena o mindfulness i així poder utilitzar els nostres millors moments en el nostre propi benefici, en el dels altres i en el del planeta en què vivim.

  • Compartir