• Compartir

Neix el Cor del Teatre Centre de Manlleu

6 de juny de 2024

Corals i teatre han anat de la mà sovint en la història de les entitats del país. A Manlleu hi tornaran a anar a partir d’aquest diumenge en què s’estrena el nou Cor del Teatre Centre. Dos concerts a l’Espai Rusiñol seran el debut d’una coral popular que neix sota el paraigua de l’Associació Teatre Centre i que s’afegeix a la seva activitat escènica.

Des de l’entitat, hi havia la intenció d’aixoplugar la creació d’una coral “distesa i amateur”, explica Rafa Cuenca, membre de la junta. “Som una entitat d’arts escèniques”, remarca. La direcció es va proposar al cantautor i professor de música Guillem Soler, i els assajos van començar l’octubre de l’any passat. “Nosaltres mateixos ens vam sorprendre perquè s’hi van presentar una quarantena de persones”, diu Assumpta Caballeria, també membre de la junta. Van debutar el dia dels Innocents, a la Golfa del Centru, i van continuar els assajos, consolidant un grup “de gent de Manlleu i d’altres llocs de la comarca, molt diversa”.

Soler explica que s’ha treballat un repertori “de temes de tots els estils i èpoques”, que van des del September d’Earth, Wind & Fire a l’Hallellujah de Leonard Cohen passant pel But Still Haven’t Found d’U2. “El que ha de fer la música sobretot és ajuntar la gent”, explica. I per això el Cor del Teatre Centre admet persones que no tinguin coneixement de solfeig, perquè això no sigui una barrera. “En una hora aproximadament, es veurà de tot.”

Els concerts (a les 6 de la tarda i les 8 del vespre) constaran d’una primera part de cançons el cor sol i una segona amb els músics de la Band The Cool and Ensemble. En la primera, les veus també comptaran amb acompanyament musical de Franco Molinari (contrabaix), Pepe Soler (bateria), Jordi Martínez (guitarra) i el mateix Guillem Soler al piano.

  • Compartir