• Compartir

Namíbia, l’Àfrica fàcil

Arnau Sañé
23 d'agost de 2018

Si el que busques a Namíbia és veure fauna, és molt millor si hi vas durant l’època seca, és a dir, entre els mesos de maig i octubre. Et serà molt més fàcil veure animals als parcs nacionals i, a més, les carreteres estaran en més bon estat que durant l’època de pluges. Un cop valorat això, el millor lloc de Namíbia per veure la gran fauna africana és el parc nacional d’Etosha, situat a la regió nord-oest del país. Etosha és un parc nacional immens, amb més de 22.000 quilòmetres quadrats de superfície, però la zona més visitada és la regió sud-est. Disposa de tres càmpings al seu interior: Halali, Namutoni i Okaukuejo. Cadascun d’ells té una petita bassa on s’hi pot observar gran part de la fauna del parc, ja que els animals s’hi concentren per beure aigua. Si tens la intenció de passar alguna nit en un d’aquests tres càmpings, és imprescindible que reservis la teva plaça amb la màxima antelació possible, sobretot si t’interessa el càmping d’Okaukuejo, el més sol·licitat dels tres que hi ha.

Pel que fa als animals que trobaràs a Etosha, la varietat és molt gran, però els més abundants són els coneguts com a plain game, que inclou nyus, òrix, gazeles i zebres. Aquests animals els trobaràs pràcticament a tot arreu i a tothora. Els elefants també són molt abundants a Etosha, i es poden veure fàcilment si visites uns quants punts d’aigua. Si estàs de sort i pots anar al mirador d’Okaukuejo durant la nit, és molt possible que puguis veure els rinoceronts, que no es deixen observar tan fàcilment durant el dia en altres llocs del parc. Els grans depredadors com els lleons o els guepards tampoc són fàcils de veure, però amb insistència i una mica de sort les probabilitats no són pas tan baixes. L’únic gran mamífer que no podràs veure a Etosha és el búfal, però no per això el parc deixa de ser una visita imprescindible.
Un dels principals atractius de Namíbia és la gran varietat que ofereix als turistes. Un cop ja t’hagis atipat de veure animals de la sabana africana, a Namíbia també tens l’oportunitat de veure quins animals habiten les seves aigües. A Walvis Bay, una ciutat costera una mica al sud de Swapkomund, hi trobaràs moltes empreses que ofereixen sortides en vaixell per veure dofins i lleons marins. Si t’interessa veure de prop aquests animals, has arribat al lloc ideal. Les sortides al mar solen durar unes quantes hores, i és molt probable que puguis observar lleons marins de ben a prop. Estan totalment acostumats al contacte humà, i és gairebé segur que durant l’excursió, si feu una mica de lloc a la barca, algun us pugi a fer una visita. Els dofins també es veuen sovint en aquestes sortides, tot i que no és assegurat, sinó que depèn una mica de la sort.

No tot el que ens reserva Namíbia són animals, ni de bon tros. A un dia de cotxe de Swapkomund, en direcció al sud, podràs anar a veure el desert del Namib-Naukluft, una de les principals atraccions turístiques del país. El desert del Namib no és un desert qualsevol, sinó que és famós per ser el que té les dunes més grans del món. Sossusvlei és un dels millors llocs per poder observar de primera mà les immenses dunes de sorra vermella. Una de les dunes més famoses d’aquest desert és la coneguda duna 45. Està situada a 45 quilòmetres de Sesriem Gate en direcció a Sossusvlei. La duna fa més de 80 metres d’alçada, i està permès pujar caminant fins al cim. Des de dalt de tot de la duna podràs gaudir d’unes magnífiques vistes a la Dune Valley, la ‘vall de les dunes’. Una altra de les més famoses és la coneguda com a Big Daddy, que és la més gran de tot el desert del Namib. Just a sota de la Big Daddy hi trobem el bosc petrificat de Hidden Vlei, un antic riu, ara sec, que ofereix un paisatge únic i un molt bon lloc per fer-hi una passejada. Un altre dels deserts més coneguts del sud del continent africà és el del Kalahari, que ocupa una bona part de l’est de Namíbia i que també és un important atractiu turístic.

Per últim, no us podeu perdre un dels escenaris més visitats de Namíbia, i amb raó. Es tracta del Fish River Canyon, el canyó més gran de tota l’Àfrica i el segon més gran del món, després del Gran Canyó del Colorado, als Estats Units. Situat a uns 70 quilòmetres de la població d’Ai-Ais, Hobas és el lloc on hi ha els millors punts per gaudir de vistes privilegiades del canyó. Els altres gairebé 90 quilòmetres de llargada que té el canyó són de propietat privada i no és possible accedir-hi. Si no et conformes amb les vistes que t’ofereixen els miradors, també tens l’opció d’entrar en contacte directe amb aquest espectacle de la natura, fent alguna de les diverses caminades que hi ha per fer. La majoria són força llargues, i algunes es fan per etapes, ja que és impossible acabar-les en un sol dia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namíbia és un dels països africans que et pot oferir més varietat d’atractius, i a la vegada també és dels rics del continent. La majoria de carreteres estan asfaltades, i és relativament senzill recórrer el país en un cotxe llogat. És un país força endreçat per tractar-se de l’Àfrica, i és per això que és ideal per a qui vulgui emprendre la seva primera experiència al continent africà.

  • Compartir