• Compartir

Música i molt més, al Cantilafont

14 de juliol de 2023

El Cantilafont celebra l’onzena edició fent un repòs en el camí itinerant que des de la seva creació l’ha portat a recórrer el Lluçanès. Per segon any consecutiu, se celebrarà aquest divendres i dissabte a Sant Feliu Sasserra, igual que l’any passat, amb una dotzena de propostes que barregen la música amb arts del circ. I una connexió amb la comarca que impregna tota la filosofia del festival, organitzat des de Voraviu Produccions.

Es torna a Sant Feliu “perquè és bonic i pràctic”, explica Ruben Pujol, un dels capdavanters del col·lectiu. El recinte és en un extrem del poble, amb la zona càmper a tocar i la piscina molt a prop. Un quilòmetre zero perfecte. A més, cada vegada “costa més trobar espais que compleixin tots els requisits”. L’objectiu no és sumar xifres i créixer per créixer, però fàcilment poden passar dues o tres mil persones pel Cantilafont en aquests dos dies.

La part musical del cartell té noms com els de Renaldo & Clara, que aquest divendres a les 8 del vespre obren el festival amb el nou disc que porten a la motxilla, La boca aigua (Primavera Labels, 2023). I la mateixa nit es podran escoltar les propostes de Marala i de Bewis de la Rosa, que amb el seu rap rural promet ser “una de les sorpreses d’aquest any”, diu Pujol. Sense sortir de la música, dissabte a la tarda les primeres notes les posarà Amaia Miranda, basca que des de Catalunya està impulsant la seva carrera i que l’any passat va enamorar el públic que la va veure a l’EnCanta de Roda de Ter. Serà en un nou escenari petit per a les propostes més tranquil·les. Per l’escenari gran hi passaran Da Souza, en una bona ocasió per veure els mallorquins abans del seu adeu als escenaris. Pau Vallvé exercirà com a cap de cartell amb el canvi de ritme que van suposar les cançons del seu darrer àlbum, titulat amb l’emoticona .). I Queralt Lahoz posarà una de les notes trencadores d’aquesta edició. El comiat serà amb el set de DJ de VëMö, que no són altres que Martí Maymó i Arnau Vallvé, de Manel. Va ser precisament al Cantilafont on el grup va fer un dels seus darrers concerts abans de plegar veles.

En les arts escèniques, hi destaca la preestrena de La veu submergida, un muntatge de Maria Palma que el Cantilafont ha contribuït a produir i que anticiparà la seva propera estrena de la Fira de Tàrrega. “Busquem l’equilibri entre propostes consolidades i emergents, i pensem que aquí tenim una tasca: hi ha poc circuit al Lluçanès”, diu Pujol.

El cercle del Cantilafont es tanca amb el menjar. No hi ha furgoteques vingudes de més lluny, són restaurants i productors del Lluçanès els que alimentaran els assistents. “Intentem tenir un projecte coherent”, rebla Eva Freixa, també de Voraviu Produccions.

  • Compartir