Montseny, a punt per viure una nova edició de la Fira de les Esquelles
  • Compartir

Montseny, a punt per viure una nova edició de la Fira de les Esquelles

23 de juny de 2023

Montseny celebrarà aquest cap de setmana una nova edició de la Fira de les Esquelles, que es farà dissabte i diumenge en espais com la plaça de la Vila, el Museu de les Esquelles o els Jardins de l’Església.

La mostra té com a pal de paller la promoció del Museu de les Esquelles, un dels elements més destacats del catàleg patrimonial del municipi, que es podrà visitar diumenge de 10 del matí a 2 del migdia.

L’equipament acull l’exposició permanent “Les esquelles d’en Jaume”, que inclou les prop de 1.000 esquelles que va col·leccionar al llarg de la seva vida el pastor local Jaume Traveria.

Una mostra única a tot l’estat espanyol, que destaca per la quantitat, la diversitat i la qualitat de les seves peces.

Durant l’horari d’obertura del museu s’hi faran visites guiades amb reserva prèvia a través del telèfon 938473137. El mateix diumenge s’instal·larà a la plaça de la Vila una fira de productors locals amb una desena de parades on es podran adquirir productes artesans i d’alimentació.

La plaça de la Vila acollirà una fira de productors locals. En la imatge, la de l’any passat /Pol Purgimon


Entre les novetats d’enguany destaca una ruta circular pel poble de Montseny. L’itinerari es farà dissabte a les 10 del matí, sortirà del punt d’informació i recorrerà espais com la pedra megalítica.

“Enguany aprofitem la fira per fer difusió de tot el patrimoni local”, apunta l’alcaldessa de Montseny, Núria Masnou.

Una altra novetat de la fira d’enguany serà la demostració d’esquilada d’ovelles que es farà diumenge a les 12 del migdia als Jardins de l’Església.

El programa el completaran un concert de blues amb Johnny Bigstone i Sweet Martha, un tast de xai a l’ast, una mostra de vellons i un taller sobre el procés de la llana a càrrec de l’artesana i presidenta de l’associació Arremangades, Laia Aguilar.

  • Compartir