• Compartir

Mollet dona el protagonisme als titelles durant tres dies

31 de març de 2023

Mollet es tornarà a convertir aquest cap de setmana en la capital dels titelles. Des d’aquest divendres i fins diumenge se celebrarà la 16a edició de la Mostra Internacional de Titelles, Mitmo, amb 25 espectacles de 17 companyies d’arreu que es repartiran en una seixantena de representacions en diferents espais de la ciutat. “El format és el mateix que el de tots els anys, amb espectacles tant per als més petits, com per als joves i els adults, als quals destinem les nits de divendres i dissabte”, explica Jordi Monserdà, de Galiot Teatre i director de la Mostra. “Tots els públics hi poden trobar el seu moment i el seu espai”, afegeix.

La plaça Catalunya, cada any dedicada a una regió, una tècnica o un titellaire, estarà ocupada enguany per l’argentina instal·lada a Itàlia Verónica González, de Teatro dei Piedi, amb dos espectacles fets amb els peus: ‘Érase una vez dos pies’, dissabte, i ‘Con los pies entre las nubes’, diumenge. “És una artista singular, que viatja per tot el món”, explica el director.

Verónica González, de Teatro di Piedi

Monserdà també ha volgut fer enguany un homenatge als espectacles itinerants que han deixat marca en el públic en les darreres edicions, i els ha reunit diumenge a les 12 del migdia al parc de les Pruneres i a la plaça Prat de la Riba. Són la companyia Tutatis amb ‘Cavalls de Menorca’ i ‘Óssos del Pirineu’, i la companyia belga Les Contes d’Asphaldt amb ‘Ottfriedt’.

La companyia belga Les Contes d’Asphaldt presentarà ‘Ottfriedt0, un espectacle itinerant

Un altre segell de la Mitmo són les instal·lacions dedicades al món del titella, que des de l’any 2010 ha permès a Galiot Teatre crear unes grans instal·lacions que només es poden veure juntes un cop l’any amb motiu de la Mostra Internacional de Titelles. Són ‘Cal Titella’, ‘Munta Titella’ i ‘Giravolta Titelles’. Aquest any, com a novetat, i tal com ja va anunciar Monserdà l’any passat, hi haurà una companyia nacional convidada. Es tracta de la companyia Arawake de Burgos, que portarà a Mollet ‘Titiriscopio’, el seu muntatge de titelles de tija amb hologrames. “Tot això passarà al centre neuràlgic de la Mitmo, el parc de les Pruneres”, diu Monserdà.

Com a contrapunt atrevit a la mostra, el director assenyala les nits de divendres i dissabte, a partir de 2/4 de 9 del vespre a la plaça Europa amb la companyia francesa Têtes de Mules i l’espectacle ‘Parasite Circus’. “És un espectacle que surt d’allò normal, de clowns i cent per cent titelles amb la peculiaritat del llenguatge francès. És un espectacle atrevit.” La nit de dissabte també es representarà per al públic adult l’espectacle ‘EcO’, de la companyia Ymedioteatro de Torreperogil, de Jaén.

Altres participants en la mostra són Guinyol Didó, en la que serà la seva última representació a Catalunya, Teatre Nu, Titelles Pamipipa, Teatro Arbolé, Binixiflat Teatre de Titelles, Deliri, Titelles Vergés o Campi qui Pugui.

Campi qui Pugui presentarà ‘La rateta’

Al llarg del cap de setmana es faran activitats complementàries com el Menú dels titelles que oferiran els restaurants del municipi per a l’ocasió, amb preus assequibles. Els comerços, per la seva banda, llueixen als seus aparadors titelles dels personatges i escenes dels contes clàssics, elaborats per Galiot Teatre. A més, els alumnes del taller de pastisseria del Centre Ocupacional del Bosc elaboren els Mollet Mollats, les galetes en forma de peix que durant els dies de la mostra es guarneixen amb color blau simulant la seva mascota.

El Museu Abelló oferirà unes jornades de portes obertes tot el cap de setmana, i oferirà un taller familiar de titelles prenent com a model els titelles de la col·lecció de l’artista.

  • Compartir