• Compartir

Mollet, ciutat de titelles

11 d'abril de 2024

El municipi celebra aquest cap de setmana la 17a Mostra Internacional de Titelles

La Mostra Internacional de Titelles de Mollet celebrarà la 17a edició aquest divendres, dissabte i diumenge amb 14 companyies del territori, estatals i internacionals, que oferiran una vintena d’espectacles i mig centenar de representacions. L’Ajuntament de Mollet i la companyia Galiot Teatre, organitzen el festival, que ja va arrencar fa uns dies amb els Aparadors dels Titelles, les visites de l’obra ‘Palla, pedra i fusta a les escoles bressol’ i la representació del primer espectacle d’enguany al Mercat Municipal. Els diferents espectacles es faran a la plaça Prat de la Riba, la plaça d’Europa, la plaça de Catalunya, el Mercat Vell, la Sala Fiveller o La Marineta.

Les principals activitats, però, es concentraran aquest cap de setmana, a partir de divendres a 1/4 de 7 de la tarda amb l’arribada del Mollet Mullat a la plaça Prat de la Riba. En aquesta edició hi haurà dos espectacles itinerants de gran format. D’una banda, la companyia el Centre de Titelles de Lleida portarà ‘Kuntur’, un imponent còndor dels Andes, que recorrerà els carrers de la ciutat durant el migdia i la tarda de dissabte. A més, la companyia Actua Produccions sorprendrà amb ‘Robobops’, uns originals i divertits robots gegants que faran ballar i divertir el públic.

L’espectacle itinerant ‘Kuntur’

Entre les companyies participants hi ha Tanaka Teatre, String Theatre, Partículas Elementares, Sim Salabim teatre, El ball de Sant Vito, Roi Borrallas, Theatre Jalero, Príncep Totilau o Giramàgic, entre d’altres.
Una de les novetats de la Mostra d’enguany és la presència d’una companyia estrangera convidada, la Compagnie de l’Echelle de França, a l’Espai d’instal·lacions titellaires, al parc de les Pruneres. Hi portarà ‘Le Grand Théâtre Mecanique’, un autèntic teatre a la italiana en miniatura de 700 places amb el seu públic i el seu espectacle. La sala està plena però sempre queden lliures 10 places per a cada actuació. L’any passat es va convidar la companyia Arawake, de Burgos. Aquest espai titellaire es reforça amb les instal·lacions de la companyia local Galiot Teatre, a través de les quals els infants i les seves famílies podran posar-se en la pell dels titellaires. Les instal·lacions són ‘Cal Titella’, ‘Munta Titella’ i ‘Giravolta Titelles.

‘El peix irisat’, de la companyia Tanaka Teatre

Aquesta 17a edició de la Mitmo coincideix amb el 30è aniversari de Galiot Teatre, coorganitzadora de la Mitmo. La companyia ha participat en més de 150 festivals, ha ofert 3.500 actuacions i ha preparat 17 espectacles, 5 d’itinerants i 5 grans instal·lacions.

Per la seva banda, el Museu Municipal Joan Abelló oferirà jornades de portes obertes coincidint amb la mostra amb un taller familiar de titelles a partir de la col·lecció de l’artista.

Segons la regidora de Cultura i Comerç, Mercè Pérez, la programació d’enguany és un reflex de l’experiència acumulada en 17 anys. L’alcaldessa, Miereia Dionisio, diu que continuaran treballant amb la voluntat que la mostra vagi creixent.

  • Compartir