Mollet acollirà la desena Trobada de Colles Castelleres del Vallès Oriental
  • Compartir

Mollet acollirà la desena Trobada de Colles Castelleres del Vallès Oriental

7 de juny de 2024

Mollet acollirà la desena Trobada de Colles Castelleres del Vallès Oriental, que es farà el proper diumenge 16 de juny, amb les actuacions dels Xics de Granollers, Castellers de Caldes de Montbui, Manyacs de Parets, Colla Castellera del Baix Montseny i Castellers de Mollet.

La jornada començarà a la plaça de l’Ajuntament, des d’on les colles marxaran en cercavila fins a la plaça Prat de la Riba, on es faran les actuacions castelleres. Després dels castells, les colles faran un dinar de germanor al parc de Can Mulà, on hi actuarà el grup musical de ball de gralles Als 4 Vents, en un concert obert a tothom.

Els castellers de Mollet en la trobada de colles de l’any passat a Parets/ Griselda Escrigas


L’artista molletà Rafael Ferran (Wally) ha dissenyat el cartell de la X Trobada de Colles, que es va fer públic aquest dimecres en una roda de premsa a Mollet. “El cartell representa les barres de l’arc de Sant Martí LGTBI+ amb els colors de les nostres camises i la banda negra representa la faixa”, va explicar Juande González, president dels Castellers de Mollet.

El 3 de 6 dels Manyacs de Parets, l’any passat/ Griselda Escrigas


Rocío Morón, cap de colla de Mollet, avançava les intencions de les colles. “Aquesta diada és molt important per a totes les colles, i anirem a donar-ho tot.”

I Arnald Morató, cap de colla dels Xics de Granollers, posava de relleu la importància del fet casteller al Vallès Oriental. “Les més de 26 actuacions que fem al llarg de l’any demostren que el Vallès és terra de castells”, va dir, i va assegurar que, pel que fa als Xics, “les aspiracions per a la Trobada són fer un castell de 8, com a mínim”.

Laura Nadal, presidenta dels Xics, va posar en valor “ el teixit associatiu que s’està creant entre les colles del Vallès”. Núria Soler, presidenta dels Escaldats de Caldes, també anunciava intencions. “Seran a plaça els nostres castells de 7 i, potser, una mica més.”

Els Castellers de Caldes van fer un 3 de 7 en la trobada de l’any passat/Griselda Escrigas


Per la seva banda, Víctor Dastes anunciava novetats. “Estem treballant en un castell que fa cinc anys que no alcem, la torre”.

Els Castellers del Baix Montseny són la colla més jove. “Estem encara en formació en l’aspecte tècnic, però cada vegada arrosseguem més massa social”, va dir el president, Pau Martínez. “Només hem fet una diada completa amb castells de 6, que és per la qual ens vam guanyar la camisa, i l’objectiu és repetir-la”, afegia el cap de colla, Nil Miró.

La colla del Baix Montseny encara duien la camisa blanca en la trobada de l’any passat/ Griselda Escrigas


Les colles destacaven la transmissió de la diada per la Xarxa Audiovisual Local. “Aquest acord amb les televisions ens permet donar més potència mediàtica a les colles castelleres”, va dir Juande González.

  • Compartir