• Compartir

MMVV | Dan Peralbo, a l’escenari gran del Mercat

15 de setembre de 2023

L’any 2021, Dan Peralbo era un dels finalistes del Sona9, una de les grans eines de projecció de nous valors musicals a Catalunya. L’any 2022, després d’haver guanyat el concurs, va actuar a l’off del MMVV, el de la plaça dels Màrtirs. I aquest any pujarà ni més ni menys que a l’escenari gran, el de la plaça Major, en el primer concert de la nit de divendres. Una progressió imparable per al músic i cantant torellonenc, que es prepara per aprofitar al màxim el temps limitat que dona l’organització.

“La idea que tenim és de fer, en els 45 minuts que tindrem, un espectacle brutal, hi jugarem amb totes les cartes”, explica. La base seran les cançons del darrer EP de Dan Peralbo i El Comboi, que van publicar a la primavera, Cosa fina (TYGRecords): cinc cançons tocades i gravades tal com raja, sense artificis. Un directe traslladat al disc amb tota la força guitarrera i la desimboltura que caracteritzen la banda. Una proposta poc habitual a l’escena catalana dels últims anys però que està trobant a Barcelona, en espais com l’Heliogàbal, el lloc on mostrar-se. Hi afegiran també algun material encara inèdit, com les tres cançons que aquest estiu han gravat als estudis de Montgrí, amb els Cala Vento com a productors, i que poden ser la base per a un nou disc.

A l’escenari de la plaça Major, la banda s’hi presentarà amb nova incorporació, la del guitarrista Marc Fernández, també procedent del nucli antic de Flipats, el primer grup de Dan Peralbo. Al seu costat, els habituals Aleix Vilarrasa, Jimmy (bateria), Albert Rams, Ret (guitarra) i Pol Villegas (baix). L’espectacle de llums també tindrà segell torellonenc, creat per Pau Vila, garantia de solvència en aquest apartat tècnic.
Dan Peralbo també ha crescut amb el MMVV. “Hi he estat sempre, encara recordo l’entrevista amb Núria Graham quan hi va actuar per primera vegada i deia que poc temps abans era espectadora dels concerts… jo igual, m’han passat pel cap els músics osonencs que hi han tocat.” Dan Peralbo i El Comboi tenen un setembre intens (festes del Tura a Olot i Santa Tecla a Tarragona i Mercat Musical a Sant Celoni). I després, posar el punt de mira en el que serà, realment, el primer llarga durada del grup.

  • Compartir