• Compartir

‘Misión: Imposible. Sentencia mortal. Parte 1’
De Christopher McQuarrie

20 de juliol de 2023

L’aventura sense fi

Arriba als cinemes la setena entrega de la saga Misión: Imposible, dirigida pel nord-americà Christopher McQuarrie, director també de Misión: Imposible. Rogue Nation (2015) i Misión: Imposible. Fallout (2018). L’original sèrie per televisió creada per Bruce Geller transformada des dels anys 90 en un entreteniment cinematogràfic de primera magnitud compta de nou amb el protagonisme estel·lar de Tom Cruise, productor també de la franquícia. Misión: imposible. Sentencia mortal. Parte 1 s’obre amb el pròleg d’un submarí rus, indetectable per radar, que serà víctima d’un software maliciós al seu ordinador central, que el porta a trobar-se amb submarins i atacs enemics que, en realitat, no existeixen.
A conseqüència d’aquest sabotatge infecciós, el submarí resultarà enfonsat i la seva tripulació morirà sota els gels. Ethan Hunt (Tom Cruise) i el seu equip FMI, format per Luther Stickwell (Ving Rhames) i Benji Dunn (Simon Pegg), intentarà ajuntar les dues parts d’una clau, que ignoren que correspon a l’ordinador del submarí enfonsat. En aquest moment, arrenca un esforç titànic que ajudaria a destruir aquest software tòxic, anomenat Entitat, una amenaça mundial que pot alterar sistemes informàtics crucials per al funcionament del món. En una seqüència al desert aràbic, Ethan retroba la seva aliada i estimada, Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), una experta agent que l’ajudarà a desfer-se d’un grup de perseguidors a la recerca de l’altra meitat de la clau.
En aquesta cursa contra rellotge, el perillós terrorista Gabriel (Esai Morales), antic agent del mateix FMI, esdevé el principal enemic d’Ethan Hunt. Després Ethan i el seu equip ha d’interceptar l’entrega de la part de la clau a l’aeroport internacional d’Abu Dhabi i allà topa amb una lladre professional, Grace (Hayley Atwell), amb qui jugaran al gat i al ratolí, fins que a la llarga acabarà esdevenint la seva sòcia. En un film farcit de dones guerreres, Ethan també ha d’enfrontar-se a traficants perillosos, amb una Alana Mitsopolis (Vanessa Kirby) al capdavant.
Film emblemàtic d’acció i espionatge combinat amb encert amb humor i ironia. Una nova entrega plena d’equívocs, d’intriga, d’emoció, de vertigen, de múltiples escenaris i, per descomptat, amb seqüències espectaculars. Hi ha moments extraordinaris com una persecució en cotxes per Roma simplement pletòrica, la batussa en un carreró estret, sense espai, enmig d’un important i intens episodi venecià o, també, la llarga i prodigiosa seqüència culminant del film en un tren a tota màquina.
Una nova i trepidant aventura que voreja la perfecció.

  • Compartir