• Compartir

‘Mindfulness’ i felicitat a la feina (2)

Antoni Lacueva
4 de febrer de 2021

El mes passat vam començar parlant de com Sharon Salzberg ens explica la felicitat autèntica a la feina a través d’una publicació on relaciona vuit pilars per aconseguir-ho. A continuació relacionem els quatre últims.

Comunicació i connexió
Entendre que tot el que fem i diem pot establir una connexió o un distanciament posterior.
La capacitat de connectar-nos amb els nostres companys (a través de la comunicació hàbil i altres mitjans) és primordial per ser feliç a la feina. És més, hi ha un vincle vital entre la bona comunicació, el mostrar-se des de l’autenticitat i la integritat. El present que estiguis, l’hàbil que siguis per gestionar els teus propis estats emocionals, així com les relacions complexes i matisades, és essencial per realitzar la teva feina.

Integritat
Portar els teus valors ètics més profunds al lloc de treball.
La integritat és el sisè pilar de la felicitat en el lloc de treball.
La integritat en el context de la feina significa conservar un sentit de totalitat i honestedat en el treball, alineant els nostres actes a la feina amb els nostres propis valors i principis centrals. Respectar i fer-nos respectar.
Sense una base d’integritat és impossible sentir-nos bé amb nosaltres mateixos o amb respecte al que fem per guanyar-nos la vida. Quan la feina difereix del nostre sentit de justícia o bondat, o tots dos, segur que ens sentirem malament.
Quan la nostra ètica queda compromesa o es posa en dubte el nostre caràcter, la nostra resposta és insatisfacció i malestar.

Importància
Infondre a la teva feina la rellevància de les teves pròpies metes personals.
En essència, el significat de la feina és subjectiu, contextual i fluid. Solem orientar el treball en diferents direccions.
Ho fem per una posició o per un sou? Identifiquem la nostra feina com una professió? Ens apassiona el que fem?
Depenent del que predomini en els motius pels quals treballem, variaran els aspectes que ens satisfan.

Consciència plena oberta
La capacitat per veure la perspectiva general i no reprimir-se per les limitacions autoimposades.
La consciència oberta fa a la nostra capacitat d’observar les condicions com són i sense sentir la necessitat de canviar-les reactivament. La capacitat de romandre còmodament en el moment present sense importar les seves imperfeccions és el fonament de la felicitat autèntica.
L’acceptació comporta el final del conflicte. El cessament del conflicte comporta la claredat de propòsit i visió, el que comporta, al seu torn, l’acció hàbil.

Això no és cap dogma, és només un plantejament que pots explorar, hi estaràs d’acord o no. Adonar-te de si per a tu constitueix també elements de felicitat a la feina o poden ser obstacles que al reconèixer-los pots transformar en oportunitats de millora.

Bona feina!

  • Compartir