• Compartir

‘Mindfulness’ pràctic

Antoni Lacueva
31 de desembre de 2018

Aquests dies en què el clima és més fred i els dies més foscos i últimament plujosos, sovint poden dificultar reunir l’energia per fer qualsevol cosa.

Perquè puguis afrontar qualsevol repte amb confiança, aquí hi ha tres formes de connectar-te amb el teu cos i poder desenvolupar la força interior, la teva energia vital.
1.-Connecta amb el poder d’un bon passeig. Caminar amb atenció, no es tracta d’arribar a algun lloc. Es tracta d’estar amb cada pas, completament, on realment ets.

2.-Converteix l’hora de dinar o de qualsevol altre menjar en “temps per a tu”.

3.-Sintonitza la teva resposta a l’estrès amb intel·ligència somàtica, és a dir, comprenent com respon el teu cos a l’estrès. En prendre’t el temps per notar la resposta del teu cos durant un contratemps, pots aprendre la millor manera de sostenir-te, que puguis estar menys esgotada i recuperar-te més ràpidament.

I et convido que exploris aquestes pràctiques basades en el cos per sintonitzar i desenvolupar resiliència:

A.-Respirar conscientment i activament. Respirar és estar viu. Posa atenció conscient d’això.

B.-El poder del tacte. Per calmar el sistema nerviós i restaurar la sensació de seguretat i confiança en el moment, ajuda a utilitzar el poder del tacte. El contacte càlid i segur. Activa l’alliberament d’oxitocina, l’hormona que crea sensacions agradables en el cos i és l’antídot directe i immediat del cervell contra l’hormona de l’estrès, el cortisol.

C.-Posa la teva mà conscientment sobre el teu cor. La investigació ha demostrat que col·locar la mà sobre el teu cor i respirar suaument pot alleujar la ment i el cos.

D.-Moviment. Cada vegada que mous el teu cos i canvies la teva postura, canvies la teva fisiologia, la qual cosa, al seu torn, canvia l’activitat del teu sistema nerviós autònom. Per tant, pots utilitzar el moviment per canviar les teves emocions i el teu estat d’ànim.

  • Compartir