• Compartir

Més enllà de la llet amb cereals

Xevi Freixa
27 d'octubre de 2016

Després de dutxar-vos, pentinar-vos, vestir-vos, fer-vos el llit i preparar-vos l’entrepà de mig matí, no us queda gaire estona per fer un bon esmorzar? A banda que us recomanem llevar-vos més d’hora per esmorzar amb tranquil·litat, us proposem una manera perquè aquest àpat tan important es torni una miqueta més… divertit.

Si esteu cansats de veure sempre el mateix bol de llet amb cereals o galetes, o de les clàssiques torrades amb mantega i melmelada, o de fer-vos el suc de taronja cada dia, algun matí podeu optar per esmorzar iogur grec “amanit” al vostre gust.

Es tracta de mantenir el trident làctics-fruita-cereals però variant els productes: substituir la llet pel iogurt, les taronges per trossets de fruita, i el pa per fruits secs i cereals. Tot barrejat.

 

Amb nabius, cereals i compota

Les combinacions poden ser tantes com gustos hi ha. Tot funciona. Que teniu a mà els cereals de tota la vida? Els hi poseu. En aquest cas, també s’hi han afegit nabius i compota de poma i mango. Més ràpid, fresc i variat, impossible.

img_20161026_082105

 

Amb gerds i plàtan 

El plàtan us donarà l’energia que en la proposta anterior aportaven els cereals i, amb els gerds, aconseguireu amorosir la barreja. També s’hi podria afegir el muesli de tota la vida, o bé pipes pelades, nous, ametlles o cacauets garrapinyats, virutes de xocolata… Fins i tot podeu jugar a fer bases de crema de cacau o melmelada.

img_20161005_082039

 

Que us en canseu? En el terreny de les fruites, també n’hi ha infinitat que tallades a daus poden funcionar: el mango, les maduixes, les cireres, el meló, la poma, la pinya, el prèssec, la nectarina, el kiwi… Altra vegada jugueu amb el que tingueu per la nevera, segons el que s’estigui a punt de fer malbé, el que hageu menjat el dia anterior o, simplement, el que us vingui més de gust.

  • Compartir