• Compartir

Més curts a la vintena edició d’un Festival Julius ‘terrorífic’

1 de desembre de 2023

Després de dos anys marcats per la pandèmia, que van comportar una certa disminució del nombre de participants, el Festival Julius torna als seus millors nivells. Aquest divendres i dissabte es projecten els 34 curtmetratges que s’han presentat en aquesta edició, per a la qual el Cineclub Vic havia proposat com a tema el film L’exorcista, que compleix enguany el 50è aniversari de l’estrena.

Des de l’any 2012 no s’havien presentat tants curts al Julius. “Precisament l’any que el tema era La dimensió desconeguda, sembla que quan el tema és fantàstic inspira a més gent”, explica Sergi Calle, president del Cineclub Vic. Enguany també es compleixen 20 edicions del Julius des que l’entitat va recuperar el premi, que s’havia creat l’any 1987 i havia desaparegut el 1996.

Entre els curts a concurs, que es disputaran un total de 5.700 euros en premis, n’hi ha “dels noms habituals” i també d’alguns realitzadors nous que s’hi han animat. La dada que més satisfà els organitzadors és que hi ha set produccions de realitzadors de menys de 25 anys, que es disputaran el premi de la seva categoria. El premi principal és el Julius – Ciutat de Vic per al guanyador, dotat amb 1.500 euros amb el suport de l’Ajuntament. Les sessions tindran lloc a l’Espai ETC de Vic aquest divendres a partir de 2/4 de 7 del vespre i dissabte a partir de 2/4 de 4 de la tarda, i la gala de lliurament de premis serà al mateix lloc, a les 9 del vespre. Durant la setmana han tingut lloc activitats prèvies com la tertúlia de cinema Microvisor, al Casino de Vic, que tenia com a convidat especial Sebastià d’Arbó, membre del jurat.

  • Compartir