• Compartir

Men In Swing celebra 10 anys amb un concert en format de ‘big band’

3 de novembre de 2023

Habitualment, Men In Swing és una formació de set músics, però aquest dissabte seran una vintena els que ompliran l’escenari de la sala Ramon Montanyà, a L’Atlàntida, per celebrar els 10 anys de la formació osonenca. El concert recollirà l’essència de la música de Men In Swing, els aires de jazz clàssic i swing que transporten a mitjan segle XX però que continuen vigents.

Men In Swing va néixer d’un reduït grup de músics, entre ells el guitarrista i cantant Marc Riera i el trompetista Jaume Grau, que de mica en mica es va anar ampliant fins a constituir una banda estable. “De seguida ens va sortir una mitjana acceptable d’actuacions cada any”, recorda Riera. I el grup es va anar ampliant i consolidant. Fa set anys, van incorporar el ball a l’escenari, coincidint amb la irrupció del lindy hop, amb la ballarina de claqué Laia Molins i amb la parella de ball professional de swing formada per Héctor Artal i Laia Ortega. El concert de l’aniversari agruparà aquests i altres col·laboradors habituals fins a constituir la big band. A L’Atlàntida hi seran Jaume Grau, Guillermo Callero i Albert Cruz (trompetes), Gil Casals, Víctor Colomer i Vicent Pérez (trombons, els dos últims valencians), Martí Mitjavila i Oriol Codina (clarinets), Guillem Vernis, Albert Abad i Joan Subirats (saxos), Joan Molina (bateria), Gerard Cuní (contrabaix) i Biel Jarque (piano, en substitució del titular Marc Vernis).

“Tots els que no són habituals, són gent que habitualment col·labora amb nosaltres”. S’estrenaran dues peces noves que no formen part del repertori: What I Am There For, de Martí Mitjavila, i una versió del clàssic For Mer Formidable de Charles Aznavour. “Serà un concert dinàmic, amb un espai obert al mig de l’escenari on aniran passant coses.” I tot plegat, al ritme del swing que no passa mai de moda.

  • Compartir