• Compartir

Megalodón

Joan Salvany
12 de setembre de 2018

Suposadament, Jon Turteltaub ha llegit Moby Dick i ha visionat algun cop Tiburón de Steven Spielberg. Llavors, algú va proposar fer un remake, però que és més un copiamake, ja que les escenes de la platja, els banyistes i els para-sols semblen ser de copiar i enganxar. El desigual Turteltaub, recordem les seves tortugues ninja, l’únic que han fet és consagrar al fotògraf Tom Stern com un gran de la càmera. Diversos productors van rebutjar el projecte que serveix també per posar un tall més en la carrera del prolífic Jason Statham.

Es tracta d’una pel·lícula de dues parts ben diferenciades. La primera és una presentació dels actors i les seves aventures submarines. La segona, en la qual els protagonistes ja estan disposats a matar la bèstia, es complementa amb una quantitat d’escenes de busseig i descens als fons marins, que deixen en mans del capità Nemo l’organització dels petits submarins grocs, de proporcions adequades. En ple estiu, quan les altes temperatures conviden a remullar-se a la platja més propera, el director Jon Turteltaub (El aprendiz de brujo) grava aquesta pel·lícula que provoca certa por als espectadors i als banyistes. En una barreja curiosa entre l’aventura, la ciència-ficció i el terror, el director enfronta un dels herois més estimats de l’acció actual, Jason Statham, de Fast and Furious 8, contra un tauró prehistòric de 23 metres que està atrapat dins una estació subaquàtica en les profunditats del mar.

Després de gairebé 20 anys en els quals Hollywood ha intentat adaptar l’exitosa sèrie de novel·les escrites per Steve Alten, aquesta història salta a la pantalla gran com un entreteniment estiuenc que combina elements de clàssics com Tiburón i Jurassic Park, ambdues pel·lícules del director Steven Spielberg, amb les últimes novetats en efectes digitals. Al costat de Statham, protagonitzen la història Rainn Wilsno (The Office), Ruby Rose (Pacto de Sangre), Cliff Curist (Colombiana) i l’estrella del cine xinès, Li Bingbing.

  • Compartir