• Compartir

Manlleu ja espera els Tonis

19 de gener de 2024

“Les festes dels Tonis són identitat, són orgull de ciutat, són tradició i són memòria històrica. L’hivern manlleuenc no seria el mateix sense aquestes festes que trenquen el gris de gener i ens recorden d’on venim.” Són les paraules que ha escrit Arnau Rovira al Llindar de la revista d’enguany; diumenge viurà el seu primer passant com a alcalde de Manlleu. L’any 2019 va ser declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional.

El programa ja va arrencar divendres passat amb el pregó de Guillem Roma i va continuar aquest dimecres amb una missa en honor al sant, al migdia, i al vespre la tradicional cercavila nocturna dels traginers, amenitzada per la banda Riverter.

Per segon any consecutiu, la plaça Fra Bernadí acollirà aquest dissabte la Fireta de Sant Antoni, amb diferents activitats familiars. L’objectiu, difondre la festa entre les noves generacions. Hi haurà passejades en poni i el carro, tallers de manualitats i xocolatada. Funcionarà de les 10 del matí a la 1 del migdia. Un bon preàmbul per afrontar, diumenge, la jornada central. A les 8 del matí ja hi haurà l’esmorzar de traginers a Mas Roca. A les 10, missa solemne a la parròquia de Santa Maria, cantada per la família Ramírez. I a la sortida, benedicció de les cavalleries i inici del passant dels Tres Tombs, novament amenitzat per la banda Riverter.

Paral·lelament, a les 12 hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Lluïsos i a la 1, la tradicional representació del Ball del Ciri, a la mateixa plaça Fra Bernadí.
La festa viurà tres epílegs: el divendres 26, a 2/4 de 10 del vespre, amb la representació de l’obra Besos, al Teatre Municipal; el dissabte 27 hi haurà el Sopar de Tonis, i l’11 de febrer, la presentació del llibre Memòries de Ricardo Ardèvol Llorens.

  • Compartir