• Compartir

Manlleu acull fins diumenge la Fira del Porc i la Cervesa

29 de setembre de 2023

La decidida aposta per l’especialització i la qualitat dels últims anys ha donat cos i relleu a la Fira Gastronòmica del Porc i la Cervesa de Manlleu. “El model funciona i està consolidat”, reconeixia dimarts durant la presentació d’una nova edició el regidor de Patrimoni Cultural, Pere Puig. I el nou equip de govern està decidit a continuar-la impulsant i reforçant”, en paraules de l’alcalde, Arnau Rovira.

La fira, que arriba a la 29a edició –l’any passat es va celebrar el 30è aniversari, però el 1998 no es va convocar–, referma el compromís i la visibilització de les empreses i productors locals. “Han tornat molts comerciants que havien deixat de venir, i això és gràcies a la feina que s’ha fet”, es felicitava Puig.

El certamen, amb epicentre a la plaça Fra Bernadí, manté el format de tres dies: des d’aquest divendres a la tarda fins diumenge al vespre. Per donar valor a l’arrencada es manté la recuperada punxada de barril, amb protagonisme per la cervesera local Kom Beer, recentment premiada. La plaça aplegarà el mercat agroalimentari i 13 espais de restauració i food trucks. A l’Espai del Porc no hi faltarà la rostida del porc i l’elaboració d’embotits a càrrec del Mercat Municipal.

El segon gran espai firal tornarà a ser l’Aula del Gust, als jardins de Can Puget. on hi haurà les presentacions i tastos guiats. Menció especial per al “Manlleu de premi”, dissabte a les 12 del migdia, que reunirà les xarcuteries locals premiades als diferents concursos del sector. Les activitats en aquest espai són de pagament –a preus populars– i places limitades.

El sector cerveser també surt reforçat, amb renovació de la majoria de microcerveseries presents (11 en total). No hi faltarà el concurs de cerveses de la fira, amb la possibilitat de participar com en el popular però amb criteris professionals, de la mà del jutge internacional Abel Caballero.

Més enllà del vessant gastronòmic, la fira no oblida la seva vocació lúdica –amb propostes específiques per al públic infantil– i cultural, també amb accent local. La música en directe hi tindrà un paper important. L’hora del vermut s’acompanyarà amb l’actuació de The Swing Cavaliers Quartet i les nits de la fira s’amenitzaran amb les actuacions en directe de Six in Town, formació osonenca de rockabilly (divendres), i el folk de La Musetter Fest (dissabte). I per diumenge a la tarda, dues propostes amb nom propi: la de Ferran Orriols, exmembre de Nyandú (al migdia), i tres dels components de Riders of the Canyon (a la tarda).

Com a off de la fira, nou restaurants oferiran plats elaborats amb porc i cervesa durant el cap de setmana; i 12 establiments del MAB, Manlleu Associació de Botiguers, obriran dissabte fins a les 10 del vespre. El MAB també portarà una singular campanya promocional.

  • Compartir