• Compartir

Manel torna per sorpresa i edita un EP

Jordi Sunyer
9 d'abril de 2021

Fa unes setmanes Manel va sorprendre a tothom publicant L’amant malalta, un senzill que va arribar de bracet amb un videoclip dirigit per Víctor Carrey ple de significat en temps de coronavirus. També sense previ avís han estrenat nou videoclip. Es tracta de Tipus suite, el segon avançament del que acabarà sent el primer EP del quartet que es publica el proper 16 d’abril en una edició limitada en vinil de set polzades. Aquest petit àlbum inclourà un tercer tema que de moment encara resta inèdit que es titularà La jungla.

Pel que fa a Tipus suite, la cançó parteix del pop electrònic i juga amb distorsions a la veu i fins i tot acaba amb una espècie de rapejat final. El videoclip, rodat a Felanitx, no té pèrdua. S’hi veu la banda amb vestits tradicionals de Mallorca (vegeu la fotografia) amb una ambientació folkie que contrasta i molt amb la sonoritat del tema.

Les noves peces de Manel possiblement ja es podran escoltar en directe en el doble concert que la banda farà els dies 9 i 10 d’abril al Monumental Club de Barcelona. Més endavant, el quartet també serà a Lleida, Crevillent i, ja a l’estiu, tocaran de nou a Barcelona i a espais com el Fòrum Romà d’Empúries. L’any 2020 el grup barceloní estava en plena gira de presentació del seu darrer LP, Per la bona gent, quan van haver de fer canvi de plans per l’esclat del coronavirus. El seu últim concert abans del decret d’alarma va ser, precisament, a L’Atlàntida de Vic. A l’estiu van poder salvar algun concert però la gran majoria van acabar caient. Tant de bo aquest 2021, ara amb nou EP, hi hagi més sort.

  • Compartir