• Compartir

Manel Manzano i Ramon Cots, al Replà dels Ignorants

16 de febrer de 2024

El nucli d’El Replà dels Ignorants també el formen dos músics que són a la vegada amics. Manel Manzano (guitarra) i Ramon Cots (guitarra i veu) es coneixen des que van ser uns dels impulsors d’una històrica formació osonenca, Kafka. Després va venir El Replà com a grup de versions, que amb el temps va començar a generar temes propis. Ara que en tenen un bon gruix, els presenten en directe aquest dissabte a les 9 del vespre a l’Espai Rusiñol de Manlleu, i ho fan envoltant-se d’altres músics amb els quals han col·laborat o que han convidat per estrenar-los. És la primera vegada que sonaran dalt d’un escenari.

Manzano i Cots estaran acompanyats per Mercè Subirachs als teclats, Sandra Valverde a les veus, Joan Molina a la bateria i Lluís Marin Noris al baix. I també hi seran músics i cantants amics com Jordi Comerma, Laura Segarra, Guillem Rigol o Santi Cañari, a banda d’intervencions escèniques en format clown de Montse Galobardes i Joan Petit i de projeccions d’il·lustracions d’Eloi Casadevall i Maria Oliva. Una gran festa per fer sonar les 12 cançons del grup, que s’han anat publicant de quatre en quatre en format digital des de poc abans de l’esclat de la pandèmia fins ara. Les primeres s’havien gravat abans, i la resta van anar veient la llum amb els entrebancs per gravar que hi va haver durant dos anys.

El Replà dels Ignorants no ha previst fer un disc físic. “Un format que cada vegada té menys sentit, si no és per a nostàlgia de fer un vinil”, diu Manzano. “La nostra ambició tampoc és fer-nos un lloc en la moguda musical sinó que és creativa”, explica. I ara ja tenen temes nous que encara no s’han publicat i que formaran part del directe d’aquest dissabte. Alguns, amb un toc “que recorda els 80 perquè som d’aquell moment”, diu Manzano, veterà en l’activisme musical a Osona des dels temps del col·lectiu Fressa. Ara ho viurà des d’una altra perspectiva.

  • Compartir