• Compartir

Madagascar, l’esperit asiàtic sobre terra africana

Viatges Alemany
25 d'abril de 2017

Madagascar és la quarta illa més gran del món; una illa banyada per les aigües de l’Oceà Índic que es troba davant de les costes de Moçambic. Encara que forma part del continent Africà, els seus primers pobladors provenien d’Indonèsia. Es podria dir doncs que a Madagascar hi trobem l’esperit asiàtic sobre la terra africana, a més de boscos tropicals, deserts d’espines, platges de sorra blanca, llacs i formacions rocoses úniques, com els anomenats “tsinguis”.

En aquesta illa singular hi conviu tot un mosaic ètnic que s’ha transformat a través dels segles i ha originat un sistema de valors autènticament “malgaixos”, amb rituals associats a la cultura dels avantpassats, com el retorn dels morts, i amb la presència d’utensilis agraris africans a més del ús de paraules d’origen asiàtic.

Aquest és un viatge a un lloc bonic, senzill i a l’hora enigmàtic com no n’hi queden gaires al món.

 

 

La millor època per a viatjar

La millor època per visitar Madagascar és entre els mesos d’abril i octubre. El clima varia en les diferents regions: mentre a la costa és tropical, al sud és àrid i a l’interior temperat. La costa est i el nord són les zones més plujoses.

Què hem de visitar

Madagascar compta amb tres llocs declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO que no podem deixar de visitar, a més de ciutats i una enorme diversitat biològica. En podríem destacar:

1. La Reserva Natural Integral del Tsingy de Bemaraha amb la seva geologia única, els boscos de manglars i les espècies d’aus salvatges.

2. El Turó Reial de Ambohimanga, on es troben les ruïnes d’una antiga ciutat.

3. Les Pluviselves de Atsinanana, que comprenen sis parcs nacionals.

4. Antananarivo, la capital de la illa, coneguda com a “Tana”. És la ciutat més gran i amaga llocs d’interès com la zona de Anakely i els seus mercats; o la Haute Ville, on es troben una gran varietat de restaurants, pubs i llocs d’animació. El mercat de Zoma també és un altre lloc a tenir en compte, així com les ruïnes del Palau de Rova, destruït en un incendi a la dècada dels noranta. Per últim, el Parc Botànic i Zoològic de Tsimbazaza juntament amb el Museu de l’Acadèmia Malgache.

5. Parc Natural de la Muntanya d’Ambre: situat al nord, davant l’illa de Nossi-Be. Es tracta d’una àmplia regió on podrem fer una ruta a peu per gaudir de la natura en tot el seu esplendor i conèixer llocs com la Petite Cascade, el Petit Lac o el Jardi Botànic.

No us sorprengueu quan el guia que us acompanyi us mostri entre els arbres els animals més inversemblants, ja que a Madagascar hi podem trobar les dues terceres parts dels camaleons del planeta i sis de les set espècies de baobabs existents. A més és l’únic lloc del món on podrem veure els lèmurs (uns animalons que recorden als micos però que tenen un origen ben diferent).

 

 

Durada mínima del viatge

La majoria de viatges organitzats a la illa de Madagascar solen durar aproximadament 15 dies. Dues setmanes són necessàries per descobrir aquesta illa màgica en tota la seva plenitud i no deixar-nos res important per visitar.

La nostra proposta d’itinerari

El país és immens i les comunicacions entre les diferents regions no son fàcils. El viatge que us recomanem és un itinerari reduït però que ofereix tot allò interessant de Madagascar en pocs dies.

Arribarem a la seva capital, Antananarivo, on hi passarem un parell de dies. Seguirem en avió fins a la costa nord, a la ciutat de Diego Suarez, fundada pels portuguesos. A partir d’aquí iniciarem una ruta en 4×4 que ens portarà fins a la Muntanya d’Ambre i a la regió dels Tsinguis.

Finalitzarem el viatge amb una estada d’uns quants dies a l’illa de Nossi-Be, situada davant de la costa nord-oest de Madagascar on gaudirem de la comoditat dels seus petits hotels amb encant i de les platges de sorra blanca, i on podrem fer submarinisme, banyar-nos quasi al costat de les balenes i gaudir d’indescriptibles postes del sol damunt del mar.

Una proposta diferent

En la ruta pel sud del país, us recomanem el viatge en tren des de Sahambavy fins a Manakara, en l’anomenat “tren de la selva”. En 7 o 8 hores de viatge, durant un recorregut de 160 quilometres, baixarem des de les terres altes de l’interior fins a la costa de l’Índic, travessant impressionants paisatges entre l’espessa i humida selva amb els seus salts d’aigua i boscos d’eucaliptus. El tren de la selva és l’últim ferrocarril de Madagascar i serveix de transport de persones i mercaderies per tota la regió.

El temps d’aturada a cada estació depèn del temps de càrrega i descàrrega dels aliments. Això ens permetrà entretant conèixer als habitants d’aquests pobles que viuen aïllats de tot, excepte pel pas del tren.

Per a més informació, cliqueu aquí

 

 

ⓒ Fotos: Turismo de Madagascar

  • Compartir