• Compartir

L’oxigen a la sang, en un rellotge

Arnau Haumira
3 d'octubre de 2020

Apple va tornar a sorprendre aquest dimarts. Si ja va ser innovador quan va incorporar els electrocardiogrames en els seus Apple Watch, aquest cop ha anat una mica més enllà. La companyia californiana va presentar, en una keynote del tot virtual, el nou model de rellotge que arriba amb una prestació estrella: un sensor per saber l’oxigen que tenim a la sang. Un paràmetre molt útil per saber si hi ha una bona funció respiratòria i circulatòria.

És el que promet fer el nou Apple Watch Series 6, que comptarà amb uns sensors que a través de quatre conjunts de LED actuaran sobre la pell i permetran saber el percentatge de saturació d’oxigen a la sang (SpO2). La prova es pot fer quan l’usuari vulgui, però el rellotge també farà controls periòdics en segon pla durant els moments d’inactivitat, com durant la nit, per saber-ne l’evolució. D’aquesta manera Apple torna a demostrar el seu compromís amb la salut i el benestar de les persones lligat a la innovació.
En la resta d’aspectes, el nou Apple Watch Series 6 és una revisió del model anterior amb el rendiment millorat gràcies al nou processador. La pantalla serà molt més brillant i amb una resolució espectacular. Apple també ha aprofitat per fer canvis a nivell de disseny pel que fa a noves corretges i nous colors de la caixa del rellotge, que ara inclouen el blau i el vermell. El sistema operatiu, que es va renovar aquest dimecres, és el nou watchOS 7, al qual també s’hi poden actualitzar els dispositius anteriors (a partir de l’Apple Watch Series 3 en endavant).

La presentació de dimarts també va servir per estrenar nous iPads. D’una banda, la renovació de l’iPad més clàssic que arriba a la vuitena generació amb més potència, més velocitat i una millor pantalla però sense perdre l’essència de l’iPad original. És el que es queda com a model d’entrada.
El que sí que es renova és l’iPad Air, que ara adopta un disseny més similar a l’iPad Pro amb les vores rectes en lloc d’arrodonides. També s’acosta al model Pro (que continua essent el màxim de la gamma) en el rendiment amb un iPad amb un xip A14 Bionic que li permet oferir prestacions professionals. El nou disseny disposa de cinc acabats: gris espacial, plata, or rosa, verd i blau cel. L’iPad Air també millora en la càmera amb una davantera de 7 megapíxels i una de posterior amb 12 megapíxels i que és la mateixa que l’iPad Pro. Els altaveus també es milloren i també es deixa enrere el connector Lightning de càrrega (que encara tenen els iPhone i els iPads bàsics) per passar a l’USB-C, que és l’estàndard que Apple ja ha anat adoptant en alguns dispositius.

La gamma d’iPad és ara “la millor de la història fins ara perquè els clients tenen més opcions per enriquir el seu dia a dia”, afirma Greg Joswiak, vicepresident sènior de màrqueting d’Apple. Els nous dispositius adopten també el nou sistema operatiu iPad OS 14, que també incorpora millores visuals i de disseny així com noves prestacions. Aquest dimecres també s’ha llançat l’iOS 14, que renova el sistema operatiu dels telèfons iPhone 6s en endavant amb millores de disseny i rendiment.

  • Compartir