Los Sencillos, de Miqui Puig, vint anys d'enyorança
  • Compartir

Los Sencillos, vint anys d’enyorança

23 de novembre de 2022

L’alma mater de Los Sencillos, Miqui Puig, va disoldre el seu grup ara fa vint anys. Va ser el punt i final a 12 anys d’actuacions sobre els escenaris i sis discos editats d’una de les bandes imprescindibles en la història del pop a l’Estat espanyol. Miqui Puig, fill de Can Forns, a l’Ametlla del Vallès, i des de fa temps veí de la Garriga, va fer un breu comunicat a la web del grup l’agost de 2002: “Se’m dona millor escriure cartes d’amor que notes de comiat. Se’m dona millor cantar una cançó de cors trencats que dir adéu. Odio les estacions de tren perquè sempre impliquen comiats; prefereixo deixar un ‘fins aviat’ a l’aire; sóc així…”

És curiosa la relació de Miqui Puig amb els anys que acaben en dos. El 1992, uns quatre anys després que Los Sencillos van començar a tocar i a sonar, prèviament s’havien anomenat The Crits i abans encara se’ls coneixia com els Aullidos, va esclatar el seu hit mundial de Bonito es

El 2002 Los Sencillos s’aturen per sempre més i aquest 2022 el músic ha retornat amb l’àlbum Miqui Puig Canta Volum. 7

La desaparició de Los Sencillos va costar de pair. Carles Riobó, periodista cultural de Granollers, es lamentava a les pàgines EL 9 NOU: “Només quatre ratlles per resumir 16 anys d’intensos records? No tindrem ni un concert de comiat? És la creu d’aquest fotut país: no apreciem el que tenim fins que ho perdem. I com és preceptiu, ningú no els agrairà els serveis prestats. Un grapat d’excel·lents cançons fruit d’una rara qualitat en aquest temps: fidelitat a un mateix i a un ideari.”

En una entrevista recent del periodista Oriol Serra publicada a El 9 Magazín aquest agost, Miqui Puig admet que encara a hores d’ara el llegat de Los Sencillos continua ben viu: “Crec que Bultacos y Montesas és el disc que millor sona de Los Sencillos, tot i ser el que té les cançons més menors per moltes circumstàncies. Va ser el moment en què em vaig tirar a la piscina del ball, i des d’aleshores ha estat com una mena d’obsessió per mi. Estem parlant d’un disc fet el 1997, quan treballàvem amb uns ordinadors i uns samplers que avui semblarien absolutament arcaics. I sí, Miqui Puig Canta Vol. 7 sona molt a Bultacos y Montesas, perquè aquesta combinació de pop i música de ball és el so que jo havia estat buscant des d’aquell moment. De fet, hi ha quatre o cinc cançons del disc, les que tenen un accent més llatí, que podrien ser perfectament Los Sencillos de 2022.”

  • Compartir