• Compartir

L’Orfeó Vigatà incorpora la cantant Ju en un concert aquest diumenge a Vic

30 de juny de 2023

L’Orfeó Vigatà i la cantant Ju (Judit Puigdomènech) van coincidir per primera vegada en la celebració de la Marxa dels Vigatans, l’any passat, en què van interpretar conjuntament la cançó Més lluny de Lluís Llach, acompanyats per la Cobla Cani-gó!. Allà hi va haver “una bona connexió”, explica Sara Duch, presidenta de l’Orfeó. I els va semblar que la col·laboració podia anar més enllà.

El resultat és meloDies amb història, que dona un nou format al clàssic concert de festa major de l’Orfeó, i que tindrà lloc aquest diumenge a les 7 de la tarda, al paranimf de la UVic-UCC. “El concert té tot un fil conductor, cap de les peces no ha estat triada perquè sí”, explica Duch. I aquest fil és la història del segle XX, moments importants que són representats a través de 14 cançons. Es divideix en cinc blocs, un sobre la pau, un altre sobre igualtat, un tercer sobre pàtria i els dos últims sobre la llibertat i l’esperança. Hi haurà des de clàssics catalans com El cant dels ocells o L’emigrant fins als estàndards o el pop representats per What a Wonderful World o Imagine, passant per la cançó d’autor compromesa que encarna D’un temps, d’un país de Raimon o Abril 74 de Llach. Un repertori acuradament escollit, amb adaptacions del director de l’Orfeó, Daniel Antolí. Un text, en la veu de l’actor Lluís Rubio, introduirà l’espectador abans de cada bloc en el moment històric amb què se’l relaciona. La part instrumental del concert anirà a càrrec d’una formació integrada per Pere Loewe (contrabaix), Pep Solà (bateria) i Gustavo Legido (piano).

El concert de festa major va viure una preestrena dissabte a Isil, al Pallars. L’església de Sant Joan va acollir, el dia d’aquesta festa, la primera actuació de meloDies amb història. El format d’aquest concert permet que sigui “exportable” a altres llocs, diu la presidenta de l’Orfeó, que es mostra satisfeta de la capacitat de la coral “per adaptar-se a un altre estil i no encasellar-nos”.

  • Compartir