• Compartir

Llinars estrena el seu primer festival de dansa, Atansa’t

28 d'abril de 2023

El Teatre Auditori de Llinars del Vallès estrena aquest cap de setmana el seu primer festival de dansa. Atansa’t, el petit festival, portarà diversos espectacles i tallers al TA, tant als espais exteriors com a les sales interiors, des d’aquest divendres fins al dilluns 1 de maig, amb una programació on destaca la creació femenina i variada.

Aquest festival no ha sorgit per casualitat. El Teatre Auditori de Llinars acull moltes residències artístiques al cap de l’any, moltes de les quals són de dansa. Per això, a més d’oferir dansa en la seva programació habitual, han pensat que havia arribat el moment de crear un petit festival de dansa que acosti tota aquesta creació al seu públic. “Vull que la gent s’enamori de la dansa, com m’ha passat a mi. La dansa contemporània és passió, no tracta d’un discurs o un argument, és la connexió directa amb les emocions, sense filtre racional, és art”, diu Marina Martori, directora del Teatre Auditori de Linars.

La inauguració del festival serà aquest divendres a les 7 de la tarda a l’exterior del TA amb una jam de swing amb els professors Carmen i Joan, i el DJ Rafa. El públic tindrà foodtrucks i parades de marxandatge.

Un dels espectacles que s’estrenarà dins el festival dissabte a les 6 de la tarda, és ‘Paisatge sensible’, d’Helena Pellisé, veïna de Montseny que ha estat fent la residència a Llinars. Precisament, la muntanya del Montseny li ha servit d’inspiració després de viure-hi els dos últims anys, fent una celebració a la terra on ha fet arrels. ‘Paisatge sensible’ és un viatge contemplatiu pel bosc a través de la dansa i la música. És una exploració al voltant del vincle que existeix entre el cos i la natura a través de diferents textures físiques i sonores que van construint un paisatge viu en constant transformació. L’espectacle té una posada en escena íntima, minimalista i elegant que embolcalla els espectadors en una meditació en moviment on la quietud i el silenci prenen protagonisme per fer visible allò invisible, i fan d’aquesta experiència un viatge únic i immersiu.

Un altre nom del programa és el de Raquel Gualtero, que diumenge a la tarda presentarà ‘Panorama’, un solo de dansa que porta fins a l’extrem la pregunta de quin futur espera al cos humà, amb una barreja de fantasia, un sentit de l’humor i un toc d’esperança. Gualtero proposa entrar en un estat contemplatiu en què, a través del seu cos, transitem per diferents imaginaris que ens resulten estranyament familiars. Dilluns a la tarda serà el torn de Laia Santanach amb ‘Tradere’, una investigació coreogràfica i conceptual de la tradició des d’una mirada contemporània.

L’espectacle ‘Tradere’

A més d’aquesta espectacles, també n’hi haurà de familiars. Roseland Musical presentarà ‘Un dia’ dissabte a les 12 del migdia a l’exterior del TA, mentre que Antonella d’Ascenzi portarà l’espectacle de dansa i titelles ‘Fila’r, diumenge al migdia. També hi haurà tallers de dansa amb Carme Roldán i amb Mònica Aguilar.

El públic podrà participar en les activitats separadament o mitjançant l’abonament al Festival, que es pot adquirir a través de la pàgina web del teatre.

  • Compartir