Lliçà de Vall vol declarar d'interès local la Festa del Glaç
  • Compartir

Lliçà de Vall vol declarar d’interès local la Festa del Glaç

27 d'octubre de 2023

L’Ajuntament de Lliçà de Vall vol declarar d’interès local la Festa del Glaç, que celebrarà la 12a edició aquest cap de setmana a la verneda de Can Gurri. És un tràmit que ha de passar pel ple municipal, i que es podria haver aprovat en qüestió de mesos si tots els grups polítics es posen d’acord.

“A hores d’ara encara estem en fase de converses. No hi ha res tancat, però la sintonia entre els diferents partits és bona perquè aquesta festa és una manifestació cultural de caràcter transversal que ens defineix com a poble. Després de 12 anys, creiem que és el moment de fer un pas endavant”, explica el regidor de Cultura, Pere Balsells, en declaracions a EL 9 NOU.

Una de les representacions teatralitzades durant la festa de l’any passat/Griselda Escrigas


Justament, aquesta dotzena edició tindrà entre les principals novetats l’estrena d’una xarxa de camins per l’interior del bosc, pensada per ordenar les escenes teatralitzades que s’hi representaran dissabte a la tarda.

Una passejada en carro en l’edició de l’any passat/Griselda Escrigas

“Fins ara aquestes escenes es feien en diferents punts del bosc, i la gent les veia al seu aire. Ara ho podrà fer tot seguint un itinerari. És una actuació que hem fet expressament per a aquesta edició, però que romandrà estable justament perquè volem acabar de consolidar la festa. Un cop declarada d’Interès Local, no descartem iniciar els tràmits perquè la Generalitat la Declari Festa d’Interès Nacional”, afegeix Balsells.

La festa inclou diversos tallers/Griselda Escrigas

La Festa del Glaç començarà dissabte a la tarda amb les representacions teatralitzades que explicaran com es feia la producció de glaç en entorns com el de Can Gurri. Seran quatre escenes en total, amb guió de Julieta Sunyol i direcció artística de Mònica Lucchetti, que es representaran amb quatre passis entre 2/4 de 5 i les 9 del vespre. A les 10 de la nit, l’era de Can Gurri acollirà un espectacle de foc i llum amb els Diables de la Vall del Tenes.

Diumenge al matí s’instal·larà un poblat de cabanes al bosc, i a la 1 del migdia es farà un concert vermut amb el duet Betzuques. La Festa del Glaç també comptarà amb mercats de productes artesanals i de pagès, un espai gastronòmic, una zona de jocs i tallers per tota la família, i una exposició sobre la importància de l’aigua a Lliçà de Vall. A la mostra hi col·laboren uns 150 voluntaris, entre actors, tècnics d’escenari i personal de suport.

  • Compartir