• Compartir

Llibres

6 d'octubre de 2022

‘Tu, Vallverdú’
Francesc Canosa. Ed. Fonoll
Francesc Vallverdú és a punt de complir 100 anys. Amb aquest motiu, hi parla el periodista Francesc Canosa. Però no de la seva ingent obra literària, sinó de l’obra que ha fet ell i que tots fem, que és anar construint la nostra vida. “El llibre és ell, l’obra és ell.” Com en una pel·lícula en què sempre ha portat la càmera. I que per molts anys continuï.

‘On hi hagi por’
Xevi Sala. Columna
L’any 2018 va cridar l’atenció dels mitjans que el Vaticà ordenés els bisbats de cobrir els càrrecs vacants d’exorcista. “El dimoni no ha mort”, deien. Xevi Sala imagina un capellà inexpert que s’ofereix per a aquesta delicada comesa. I un assassí que torna d’entre els morts. Un thriller que atrapa i que parla, en el fons, del xoc entre fe i ciència.

‘Convido jo’
Hannah Jane Parkinson. Univers
Hannah Jane Parkinson té una columna setmanal al diari britànic The Guardian que porta per títol “L’alegria de les petites coses”. Ha fidelitzat una legió de lectors que a través de la seva mirada descobreixen petits plaers de la vida que sovint ens passen per alt. Aquest volum en fa una antologia, un passeig per la joia de viure, que sovint tenim a tocar.

‘La societat de la neu’
Pablo Vierci. Alrevés
El dia 12 d’octubre farà 50 anys que un avió de la Fuerza Aérea Uruguaya es va estavellar als Andes, amb jugadors i seguidors d’un equip de rugbi. La peripècia dels que no van morir en l’impacte per sobreviure setmanes en un lloc glaçat i aïllat va ser èpica. Fins i tot quan van haver de recórrer al canibalisme per no morir de gana.

‘Estimades famílies’
Jordi San José. Eumo Editorial
L’autor és conegut per haver estat alcalde de Sant Feliu de Llobregat, però potser no tant per la seva feina com a docent. Partint d’aquesta experiència, i també la de ser família d’acollida, ens mostra la diversitat d’estructures familiars de la nostra societat. “És un text per remarcar el paper decisiu de l’amor com a raó de ser de totes les formes de família.”

  • Compartir