• Compartir

L’escudella de Nadal

Cuina Cinc | Fina Comas
22 de desembre de 2017

Malgrat els menjars preparats que tant solucionen, les modes culinàries i les revolucions, res és més agradable a l’hivern que un bon plat de sopa. Res és tan esplèndid com una tassa de caldo quan el fred apreta a les vigílies de Nadal. “Em costaria imaginar-me un dinar de Nadal sense l’escudella i la carn d’olla”, diu Fina Comas, al blog Cuina Cinc.

N’hi ha moltes classes: de pagès, amb arròs i fideus, barrejada, amb blat de moro escairat de la comarca de Berga o del dia de Nadal, de pastor, de la Cerdanya, de La Seu, l’olla aranesa o l’olla gitana.

Durant els temps dels nostres avis i besavis, en què no hi havia tanta imaginació a la cuina i es menjava per supervivència, l’escudella formava part del seu dinar de cada dia. Ara, en canvi, es reserva per un dels dies més importants del calendari.

Al blog Cuina Cinc expliquen pas per pas l’elaboració d’aquesta sopa tradicional catalana. En una olla gran s’hi posen els ossos d’espinada i la carn i es deixa coure a foc baix durant 1 hora. A continuació, s’hi afegeixen les verdures, les patates i la pilota. Es retira la part de caldo que calgui per fer la sopa i es bullen els galets el temps recomanat, si queden al dente, millor. Es recomana servir-la a taula amb una sopera perquè es mantingui ben calenta.

Consulteu aquí la recepta sencera.

  • Compartir