• Compartir

Les venus atrapamosques

Eva Remolina / AMIC
24 de març de 2022

Originària del sud-est dels EUA, concretament de la zona de Carolina del Nord, la ‘Dionaea muscipula’ o també anomenada venus atrapamosques o dionaea atrapamosques és una planta de la família Droseraceae, de petites dimensions, que es caracteritza per alimentar-se de preses vives, entre les quals es troben els insectes i els aràcnids.

Al costat de l’Aldrovanda, és l’única espècie de plantes carnívores que atrapa les seves víctimes gràcies a unes pinces, i no amb pèls enganxosos o paranys com la resta de plantes d’aquest tipus.

Són plantes molt resistents que amb les cures adequades poden arribar a viure 25 anys.

La venus atrapamosques consta de dues parts molt diferenciades. D’una banda, la tija, i de l’altra, les seves fulles, que són amb les que atrapa les seves preses. Aquestes fulles estan compostes per uns pèls anomenats cilis que són els que detecten si l’insecte s’hi ha posat dins.

Pel que fa a la seva cura, aquestes plantes necessiten estar en un test amb suficient profunditat perquè les seves arrels són molt llargues (aproximadament, 10 o 12cm de fons) i requereixen moltes hores d’exposició solar per poder realitzar la fotosíntesi, per la qual cosa és convenient situar-les en zones amb llum, però allunyades de les fonts directes de calor perquè podrien cremar-se. A més, necessiten estar molt ben hidratades, per la qual cosa cal que tinguin força aigua i que el test contingui suficients forats per a assegurar-li un bon drenatge.

Si la planta està còmoda i ben situada, es tornarà d’un color vermellós.

Per regar-la, cal evitar fer servir l’aigua de l’aixeta.

  • Compartir