• Compartir

Les ulleres, el nou ‘gadget’ d’Apple

Arnau Jaumira
2 de juny de 2020

Fa anys que Google ha intentat crear unes ulleres de realitat augmentada. De fet, les seves Google Glasses han arribat a sortir al mercat però a preus prohibitius i d’una manera que no era assequible pel gran públic. Apple és l’altra companyia que sempre hi ha anat al darrere. S’ha parlat de patents que Apple ha fet i les coses que hipotèticament podria fer. Ara, però, Jon Prosser (a la foto), una de les persones més ben informades de l’entorn d’Apple, ha filtrat més coses sobre aquest projecte anomenat Apple Glass i que la companyia de Califòrnia podria presentar a finals d’aquest any o principis del vinent.

Segons sembla, les ulleres podrien tenir un preu de mercat de 499 dòlars. Diu que tenen l’aspecte d’unes ulleres normals i corrents i que la idea és que passin totalment desapercebudes. També afirma que segurament no tindran versió d’ulleres de sol.
Assegura que el funcionament seria molt similar al que ja es fa servir amb l’Apple Watch, de manera que seria dependent en bona part d’un telèfon iPhone. També s’ha dit que es carregarien sense fils i que es podrien controlar amb gestos sobre les barnilles o directament a la part frontal.

Les indicacions es podrien mostrar a les dues lents de les ulleres, a diferència de les Google Glass, en què només es feia servir una petita porció per mostrar la informació.

S’haurà de veure si finalment aquestes filtracions van en la bona línia. Tot sembla indicar que les ulleres, primer pronosticades pel 2023, es podrien acabar avançant uns mesos.

  • Compartir