• Compartir

Les plantes i flors més curioses: La cara de simi

29 de setembre de 2023

La Dracula simiatambé coneguda com a “Monkey Face Orchid” o “Orquídia Cara de Mono”, és una planta de la família Orchidaceae que és coneguda per la seva semblança amb la cara d’un mico o simi. I és que la seva flor, té una forma molt característica amb pètals que semblen un nas i una petita “llengua” o “llavi” que recorda la boca d’aquests primats.
Aquesta orquídia és originària de les selves tropicals de l’Equador i del Perú i aquestes són algunes de les seves peculiaritats:

1. Les flors d’aquesta orquídia poden ser molt cridaneres i atractives, amb colors que poden variar des del groc fins al marro i el verd. Aquesta planta produeix flors relativament grans en comparació amb altres orquídies.

2. És una planta que es troba principalment en regions de selva tropical, així que necessita condicions càlides i humides. En condicions de cultiu, és important proporcionar una humitat relativa elevada i evitar la sequedat. A més, ha de rebre llum indirecta brillant, però no exposar-la a la llum solar directa, ja que aquesta pot cremar les fulles.

3. S’ha de mantenir el substrat humit, però no enclotat. Assegura’t de permetre que el substrat s’assequi lleugerament abans de tornar a regar. Aquestes orquídies no toleren l’arrossegament constant.

4. Fes servir un substrat específic per a orquídies epífites i que aquest estigui ben drenat per a evitar l’acumulació d’aigua al voltant de les arrels.

5. Aquesta orquídia prefereix temperatures càlides a fresques, entre 18 °C i 24 °C durant el dia i no menys de 10 °C durant la nit.

6. Alimenta la planta amb un fertilitzant equilibrat per a orquídies un cop al mes durant la temporada de creixement (primavera i estiu), però redueix-ne la freqüència a l’hivern.

7. Ha de replantar-se cada pocs anys quan les arrels comencin a omplir completament la seva maceta o quan el substrat es degradi.

8. Aquesta orquídia depèn de certs tipus de mosquits per a la seva pol·linització a la natura. En cultiu, això no és una preocupació, però pot ser útil tenir en compte aquesta informació si alguna vegada intentes reproduir la planta.

  • Compartir