• Compartir

“Les cançons de Sau han sobreviscut al pas del temps, modes i campanyes de màrqueting”

20 de juny de 2024

El dia 30 estareu a les Masies de Voltregà?
Sí, ara seguim el nostre ritme, com sempre. Sau30 és una cosa que se’ns va escapar una mica de les mans, hem mantenigut la flama, però amb el nostre ritme. Ens fa molta il·lusió el projecte i aquest concert. És un bolo especial perquè a les Masies de Voltregà, juntament amb l’Ajuntament, hem trobat la complicitat que buscàvem per crear la Fundació Sau, i fem aquest concert per celebrar-ho i engegar-ho una mica. Serà un concert que es farà als Jardins del Despujol, un lloc meravellós a la fresca. A més, ens fa molta il·lusió perquè tots els concerts que fem a Osona són importants i per nosaltres és tornar d’allà on som. És allà on tu ho vols fer més bé i on vols quedar més bé.

Quan passi l’estiu hi haurà un altre disc, no?
Sí, de moment ja hem avançat dues cançons, una que la vam treure, que es diu ‘Nous poemes i velles promeses’. Aquesta cançó la vam rodar amb en Guim, l’actor que farà de Carles a la pel·lícula que es farà sobre Sau l’any que ve.

I qui farà de Pep Sala?
En Pol Monen, un actor grandiós i és un honor. És una pel·lícula basada en la història Sau.

Heu tret també un segon single.
‘A mi no em cal’. És una cançó que vam fer un experiment, perquè el videoclip ens el va fer un gran amic meu, que hem treballat molt junts, que es diu Pol Torrents, que és un dels millors directors de fotografia d’aquest país. Curiosament fa un temps que es dedica a Twitch. També surt un streamer que es diu Noni perquè els streamers juguen a un joc d’un supermercat de cartó. I ho van fer als magatzems centrals de Condis. Noni és el protagonista de la cançó, i, clar, tot va de capses de cartó, perquè és el joc que juguen ells. I ho van presentar a Twitch i va ser impressionant. Amb dues hores vam tenir no sé quants mils de visualitzacions, va ser increïble, va ser molt interessant, una experiència molt interessant d’un món que a mi no em cal.

Aquestes cançons sonaran al concert?
Segurament sí. Bàsicament, hi haurà dues o tres cançons noves, però la resta del concert serà recordar vells clàssics. A més, hi ha una cançó que hem rescatat, una cançó que nosaltres mateixos ens ha sorprès, que feia temps que no fèiem. Aquests concerts són un exercici de nostàlgia, però està molt bé, perquè és com un viatge al passat.

Al setembre tindrem el disc?
Sí. I farem 3 o 4 concerts, per Catalunya, aquesta tardor fins a pràcticament Nadal. Estarem al Teatre de Granollers i uns quants teatres més que s’ha parlat. A Barcelona estarem al Casino l’Aliança del Poblenou. I després aturarem la màquina a l’espera que surti la pel·lícula. I més tard la idea és fer un concert, jugant amb imatges de la pel·lícula i coses d’aquestes.

Per tant, el 2025 també hi haurà Sau30?
Sí, perquè són cançons que vam escriure fa molts anys, però afortunadament la gent te les demana i són vigents i les canten i les reconeixen i encens la ràdio i sonen. Les nostres cançons han sobreviscut al pas del temps, modes, campanyes de màrqueting, etcètera. I et fa sentir bé, això és una bona sensació.

A Eufòria van cantar ‘Boig per tu’.
No m’agrada gaire Eufòria.

Com va anar ajuntar la Fundació Sau amb les Masies de Voltregà?
Buscàvem un espai i l’hem trobat allà. Tindrem un espai on hi ha un petit auditori.

Quins espais hi haurà?
La part museu serà amb molta realitat virtual. Serà com una màquina de temps que portarem a la gent a èpoques i llocs de Sau. Alguns d’ells seran físics i uns altres seran virtuals. Permetrà, per exemple, anar al Palau Monumental. No volem alimentar molt la part aquesta mitòmana, més que tot, reproduirem un local d’assaig que teníem. Es podran veure els instruments, l’estudi, com es gravaven els discos, que no té res a veure com es grava ara. I també hi haurà un auditori per unes 200 persones on també hi haurà l’estudi. Portem l’estudi de gravació allà, i fem l’estudi nou per ajudar a la gent que comença. Hi haurà aquests espais i el museu. Però a part d’això, estem treballant amb la col·laboració entre la música i la salut mental, és a dir, com podem utilitzar la música per ajudar a tractaments de trastorns de salut mental? Volem fer com una mena de servei per ajudar, assessorar i ajudar músics amb problemes de salut mental, que són molt freqüents. Al món de la música n’hi ha molts, des d’anorèxies, addiccions fins a depressions…

Quan serà una realitat?
La fundació ja existeix. Tenim uns patrons fantàstics que treballen amb nosaltres i estem fent ja activitats. La Fundació ja està en marxa, ja estem treballant moltes coses, però l’espai físic esperem que, de cara a la primavera de l’any que ve ho puguem inaugurar. És complicat, perquè hi ha molta burocràcia i tot va a poc a poc. Però bé, estem molt contents i estem treballant amb un equip de gent meravellós. I vull donar les gràcies sobretot a l’Ajuntament de Masies, perquè han entès perfectament el projecte, han entès la utilitat social d’aquest projecte, i ens estan posant totes les facilitats que podien posar i més. I l’Ajuntament de Masies de Voltregà, amb la seva alcaldessa, la Verònica estem encantats. I més junts crec que farem moltes coses.

Què més teniu a l’estiu?
Farem alguns concerts, també jo faig uns concerts petits, però sobretot ens dediquem a enllestir el disc, que ara estem a la part final i el setembre està sonant a Spotify i altres plataformes. També es podran adquirir a tots els supermercats Condis perquè avui dia no queden botigues físiques.

En el teu cas, on compres discos ara, Pep?
No et queda més remei que comprar-los en línia. Jo compro discos, aquesta setmana n’he comprat. Però cada dia és més difícil i queden quatre botigues, però et queda en línia.

En quina fase esteu amb la resta de cançons?
Estem en fase de cantar-les, els instruments estan tots gravats, algunes ja estan mesclades. Sortia un single d’aquí a un mes, aproximadament, i el quart single sortirà quan surti el disc. És un disc que estem especialment contents perquè ha sortit molt fàcil.

  • Compartir