• Compartir

Les millors cales de Mallorca

Alba Martos/Amic
24 de juny de 2019

De fina sorra blanca, envoltada de pinedes o a peu d’afloraments, accessible i animada o recòndita i solitària. Amb una gran extensió de litoral, un passatge i un Mediterrani d’aigües cristal·lines, segur que Mallorca, l’illa més gran de les Balears, amaga la teva cala ideal. Fem un recorregut per les millors d’aquesta maca illa.

Millors cales del sud de l’illa

1.    Cala s’Almunia i Calo Des Moro
La Cala s’Almunia és una cala romàntica de gran bellesa. Perfecta per si ets més de roca que de sorra. Les aigües cristal·lines barrejades amb blaus més foscos i les casetes de pescadors al voltant, converteixen el lloc en una de les precioses estampes que esperes veure al Mediterrani.

La cala es troba a nou quilòmetres del municipi de Santanyí.  El més recomanable és deixar el cotxe a prop de les petites cases de Sa Comuna i caminar fins a arribar a la cala uns 2 quilòmetres.

Molt a prop trobem la Cala Des Moro. És igual d’impressionant que l’anterior, però amb més afluència de banyistes. Per contrapartida, si ets més de sorra que de roca, aquesta és l’ideal a causa de la fina sorra i aigua cristal·lina.

Cala s’Almunia

 

2.    Es Trenc
La platja d’Es Trenc és una de les més famoses de l’illa. Es tracta d’una bella platja natural d’àrea protegida. És l’últim arenal de grans dimensions de l’illa que no s’ha urbanitzat encara.

Està situada al municipi de Campos i s’ha d’accedir per la carretera de Campos direcció colònia Sant Jordi. En arribar, hi trobarem un aparcament de pagament.

Cala Es Trenc

 

Millors cales del nord-est

3.    Sa Calobra
Aquesta cala dorm a l’ombra del Puig Major, el sostre de l’illa. És un lloc de la Serra de Tramuntana on el mar, penya-segats i bosc conflueixen en un mateix paisatge que segur que t’impressionarà.

L’únic problema és que per arribar hauràs de pujar 14 km d’estreta carretera de muntanya plena de corbes. A pocs metres de la platja, hi ha un aparcament de pagament en el qual és millor arribar a primera hora del matí.

Cala Sa Calobra

 

4.    Platja Formentor
Formentor es troba al nord-est de Mallorca. Per arribar has de creuar el port de la muntanya de Pollença, uns 18 quilòmetres de pujada i baixada amb vistes precioses. Però no conduiràs només per passar el dia a la platja, sinó que també podràs gaudir de les espectaculars vistes del Cap de Formentor.

A la platja de Formentor hi ha un pàrquing privat, però pots donar-te una volta pels voltants i veuràs cotxes aparcats als laterals de la carretera.

Platja Formentor

Millors cales de l’est de l’illa

5.    Cala Mitjana i cala D’Or
Cala Mitjana és una preciosa cala de sorra blanca, aigües turqueses, pedra i roca que es troba molt a prop de S’horta (petit poble a prop de Cala d’or). Però a diferència de Cala d’Or el seu accés és complicat i poc senyalat. Tot i que hi ha un pàrquing gratuït.

Cala d’Or és un conjunt de cinc cales ubicades a la població de Santanyí. Les cales d’aquesta zona són de gran bellesa, tot i que s’omplen molt ràpidament a l’estiu, per això és recomanable anar d’hora.

Cala d’Or

 

6.    Cala Varques
Aquesta cala situada a Manacor, a uns 12 km al sud de Port Crist, és una de les platges més tranquil·les d’aquest part de Mallorca. A un extrem de la platja trobem una zona amb penya – segats i coves perfectes per explorar.

És una cala sense serveis. Així que si voleu passar el dia, no oblideu de portar menjar. Haureu d’ aparcar gratuïtament al final de la carretera i després caminar uns 15 minuts fins a la platja.

  • Compartir