• Compartir

Les invencibles targetes SD

Arnau Jaumira
28 de maig de 2020

Segurament si hi ha una targeta de memòria que es fa servir més que la resta, aquesta és la SD. Es va crear el 1999 i des de llavors ha anat evolucionant per ser més ràpida, per tenir més capacitat i també per tenir germanes petites com les miniSD i les microSD. Amb el pas dels anys, la capacitat i sobretot la velocitat han passat a ser claus per a una targeta de memòria. Ara les SD han fet un pas més per arribar a l’estàndard 8.0. D’aquesta manera podrien arribar a velocitats de fins a 3.938MB (gairebé 4GB) per segon.

Una evolució molt notòria perquè en l’última evolució, el 2018, s’havia arribat a velocitats de 985MB per segon. Per tant, el nou format multiplicaria gairebé per quatre la seva antecessora. Evidentment, per arribar a la màxima velocitat farà falta un lector adaptat a aquest format. Si no, la velocitat serà de la meitat, gairebé 2GB per segon, que segueix sent una velocitat molt alta de transferència.

Ara SanDisk, Transcend, Sony o Samsung, que són els principals fabricants del sector, ja poden començar a fabricar fent servir aquest estàndard i es preveu que a principi del 2021 ja hi hagi targetes d’aquest tipus disponibles.

Les targetes de més velocitat permeten que les càmeres que graven en format 4K o amb molts fotogrames per segon no tinguin problemes per processar els vídeos. També a l’hora de carregar arxius com en videoconsoles com la Nintendo Switch, que fa servir targetes SD per emmagatzemar partides.

  • Compartir