Les colles castellers del Vallès Oriental s'exhibiran a Parets aquest diumenge
  • Compartir

Les colles castellers del Vallès Oriental s’exhibiran a Parets aquest diumenge

16 de juny de 2023

Les cinc colles castelleres del Vallès Oriental, inclosa la del Baix Montseny, que és una colla en formació, participaran aquest diumenge en la Trobada de Colles Castelleres del Vallès que es farà a la plaça de la Vila de Parets a partir de 2/4 de 12 del migdia.

A més de la colla del Baix Montseny, hi participaran els Xics de Granollers, els Castellers de Mollet, els Manyacs de Parets i els Castellers de Caldes.

Serà l’oportunitat de comprovar, en un mateix espai, el nivell que tenen les colles vallesanes. En la trobada de l’any passat, els Castellers de Caldes van descarregar un 5 de 6, un 4 de 6 amb agulla, un pilar de 5 i dos pilars de 4.

Els Castellers de Caldes en la trobada de l’any passat/Julián Vázquez


Els Xics van descarregar dos pilars de 4, un 4 de 7, un 5 de 7 i un 4 de 7 amb agulla. Els Castellers de Mollet van descarregar dos pilars de 4, un 3 de 7 i un 3 de 6 aixecat per sota.

El 3 de 7 dels Castellers de Mollet en la trobada de l’any passat/Julián Vázquez

I els Manyacs de Parets van aconseguir descarregar castells de 6. En concret, van completar dos pilars de 4, un 3 de 6 i un 4 de 6.

Una de les construccions dels Manyacs, l’any passat a Caldes/Julián Vázquez

La Colla Castellera del Baix Montseny ha entrat en un període d’un mínim de tres anys per esdevenir colla de ple dret. Durant aquest període, les dues colles padrines, que són els Castellers del Riberal, de la Catalunya Nord, i els Castellers de Mollet, els donaran suport i faran un seguiment de la seva evolució.

En aquest temps, la colla haurà d’aconseguir un increment de la seva massa social i, a més, una millora tècnica. Les colles padrines els assessoraran, aniran als assajos i faran un informe sobre els seus avenços. En funció d’aquests informes, l’entitat serà acceptada com a colla de ple dret.

La copresidència de la colla l’ocupen Joana Roca i Mariona Graupera, mentre que Nil Miró exerceix de cap de colla. Miró explica que el bateig oficial de la colla està previst per al dia 15 d’octubre a Santa Maria de Palautordera, amb l’acompanyament de les dues colles padrines.

En aquesta diada, la Colla Castellera del Baix Montseny haurà de fer una actuació completa, és a dir, un mínim de pilars de 4 i tres castells de 6 diferents.

Fins al moment del bateig oficial, la colla portarà la camisa de color blanc i, aquell dia, estrenarà oficialment la seva camisa, que serà de color blau turquesa fosc. Nil Miró explica que s’ha escollit prenent com a referència els colors de la muntanya i del riu Tordera.

La Colla Castellera del Baix Montseny, va néixer l’any 2019, però la covid va frenar-ne l’evolució. La formen més de mig centenar de persones de totes les edats i procedents de diversos municipis.

Els assajos es fan els dimarts i els divendres de 2/4 de 8 de la tarda a 10 de la nit a la Sax Sala de Sant Celoni. Anteriorment, havien assajat a la Batllòria.

  • Compartir