• Compartir

L’encarregat de Filiprim a Roda

2 de febrer de 2023

Un dels programes mítics de l’arrencada de TV3 va ser el Filiprim, un concurs presentat per Josep M. Bachs que comptava amb un estol de personatges que durant anys van ser presents al menjador de moltes cases a través de la televisió. Un d’ells era Jaume Sorribas, conegut com el senyor encarregat. Se’l presentava amb una bata de feina i un tarannà garrepa tot i que, al final, sempre acabava transigint a les exigències que se li feien. Sorribas va ser a Roda el maig de 1989 per presentar el Filishow, un espectacle amb aparició dels personatges de Filiprim “amb concursos, jocs, cançons, ballets i molt humor”, segons recollia Pere Serra a la crònica que en va publicar EL 9 NOU. Sorribas va morir el 2008 quan tenia 59 anys. el programa El club de TV3 li va fer un homenatge.

Nascut a Barcelona, de petit la seva família es va instal·lar a Sallent. Va formart part d’Els Joglars, una etapa que aleshores recordava amb orgull. “El meu pas per Els Joglars va ser molt bo, encara que passant gana, que tot va junt. El començament va ser molt dur, però érem una pinya. Els beneficis es destinaven a explicar els muntatges que fèiem”, explicava.

La fama li va arribar a través del personatge de l’encarregat a Filiprim. Explica que quan es va iniciar el projecte els guionistes volien posar-hi una dona de fer feines que anés apareixent en escena incordiant i donant ordres als protagonistes. “Em varen cridar a mi i, és clar, jo no donava gaire la talla amb aquest bigoti; va ser llavors que vam transformar el personatge en encarregat de plató. Li vam buscar una personalitat i jo he intentat fer-lo entranyable. Encara que sembli molt garrepa, no ho és gens perquè al final acaba donant-ho tot”, explicava. I afegia que “la realitat és que jo el dia 15 de cada mes ja estic pelat; és ben bé al revés”.

  • Compartir