• Compartir

L’Atlàntida bat el rècord

12 d'abril de 2024

L’any 2022 va ser el de la recuperació a la major part dels teatres, i L’Atlàntida de Vic va assolir gairebé el nivell d’assistència a espectacles d’abans de la pandèmia, superant lleugerament els 37.000 espectadors. I l’any 2023 ha estat el d’un espectacular salt endavant que va posar el llistó en 50.955 espectadors. Rècord absolut des que es va inaugurar, l’abril de 2010. La xifra es va donar a conèixer dimecres en la presentació dels actes del 14è aniversari de L’Atlàntida, que tindran lloc els propers dies.

El rècord no és només d’espectadors sinó de funcions, i un ajuda a explicar l’altre: durant el 2023 es van fer 125 funcions, corresponents a 99 espectacles diferents. “Alguns van doblar-les, altres les van triplicar o quadruplicar, com va ser el cas d’El búnquer d’en Peyu”, explicava Montse Catllà, directora de la Fundació L’Atlàntida. S’ha convertit en habitual que en aquelles propostes que tenen més demanda del públic s’intentin fer més representacions. Des de la perspectiva de les gairebé 51.000 butaques plenes, Catllà va voler girar la vista quatre anys enrere, quan els teatres es van buidar. I agrair “els que es van mantenir fidels” i van tornar als teatres de seguida que va ser possible. “Va ser un moment que vàrem aprofitar per cuinar propostes per guanyar-nos nous públics.” I entre aquest, els joves, als quals ara s’adreça un 22% de la programació “que té joves com a protagonistes o que toca temes del seu interès”.

Precisament ells són també objectiu d’una part de la programació que s’ha preparat per al 14è aniversari i que es desplega fins a final d’abril. Començant per la segona versió del musical Deixa’t estar de romanços que Arnau Tordera va crear i estrenar per a L’Atlàntida ara fa un any i que reprèn la història de Sant Jordi i la princesa al lloc on l’havia deixada. Com han estat totes les produccions del projecte Fem Un Musical, farà pujar a escena els dies 19 i 20 d’abril joveníssims actors procedents de centres educatius de Vic i triats en un càsting. També dins dels actes de l’aniversari se situa l’estrena de l’Assalt al teatre, un encàrrec que L’Atlàntida fa a la Mambo Project, de Jordi Font i Nina Solà. I que consistirà a plantejar una visita a L’Atlàntida “per apropar-la més a la ciutadania, afegint-hi originalitat”, diu el programador Ramon Ferrer. La companyia ho ha plantejat “per als més grans de 10 anys i tots els públics” amb un argument: “Colar-se a L’Atlàntida, com si no ens haguessin de veure”. I passejar-s’hi amb auriculars “escoltant els ecos del teatre, els d’un dia de funció però amb les sales buides”, explica Jordi Font. Serà el dia 21 d’abril, i just el dia després visitarà el teatre, ja de manera més formal, el Consistori infantil. L’espectacle Crida als ocells de colors llampants d’Òscar Andreu o l’òpera Turandot de Puccini seran altres de les cites d’aquest 14è aniversari.

  • Compartir