Els Manel, a la sala Nau B1 de Roca Umbert, a Granollers, el maig de 2013
  • Compartir

L’assaig amb públic dels Manel a Granollers

26 de maig de 2023

El novembre de l’any passat, enllestida la gira del disc Per la bona gent, els Manel van començar una aturada sense límit de temps. La notícia, però, no va esclatar als mitjans de comunicació fins al cap de quatre mesos, al març d’aquest 2023. El quartet barceloní va sortir al pas per desmentir l’allau de rumors que insistien en la seva disolució i els músics han argumentat que, si més no de moment, només es tracta d’una “pausa per temps indefinit”.

Deu anys abans, el maig de 2013, a la granollerina Nau B1 de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, els Manel van entusiasmar gairebé un miler de persones en un assaig amb públic abans d’arrencar la gira del tercer disc de la banda, Atletes, baixin de l’escenari. Els Manel havien estat una setmana a la Nau B1 per provar el seu directe i res millor que fer-li tastar als incondicionals del Vallès Oriental i les comarques veïnes.

El cantant Guillem Gisbert, el primer per l’esquerra, al concert a Granollers del maig de 2015 / foto: Ferran Polo

“Portem des de dilluns en aquesta sala deserta, només amb l’equip tècnic. Fa pinta que avui amb la sala plena l’assaig serà més divertit. Als tècnics ja els tenim força vistos”, va dir divertit el cantant Guillem Gisbert i ho va recollir a la seva crònica a EL 9 NOU el periodista Ferran Polo.

Dalt de l’escenari els Manel van interpretar amb solvència les 13 cançons del nou disc, amb la peça Teresa Rampell com a nova icona que connectava amb la gent. I el cas és que tampoc no van faltar altres temes que ja han assolit la condició de mites del pop català: Benvolgut, Boomerang, La cançó del soldadet, Ai, Dolors i Al mar.

El públic al concert dels Manel a la sala Nau B1 de Granollers el març de 2013
El públic al concert dels Manel a la sala Nau B1 de Granollers el març de 2013 / foto: Ferran Polo

Aquesta actuació dels Manel va significar un gran impuls per a la Nau B1 de Roca Umbert. Txu Morillas i Àlex Falcó, llavors responsables de la sala, es mostraven eufòrics: “Que Manel hagi fet l’stage aquí i que acabi amb aquest assaig ens acaba de situar en la indústria musical. Serà un exemple, perquè tenim un espai fantastic on es pot treballar perfectament. Aquesta és la missió de la Nau B1.”

D'esquerra a dreta, el cantant Guillem Gisbert, el baixista Martí Maymó i el bateria Arnau Vallvé
D’esquerra a dreta, el cantant Guillem Gisbert, el baixista Martí Maymó i el bateria Arnau Vallvé / foto: Ferran Polo

Els Manel van tornar a Granollers en diverses ocasions, tant al Teatre Auditori de Granollers (TAG) com a la mateixa Nau B1, com es recull en aquest vídeo del 2017.

  • Compartir