L'Aplec de Sant Hilari de Cardedeu repartirà 3.000 panets aquest diumenge
  • Compartir

L’Aplec de Sant Hilari de Cardedeu repartirà 3.000 panets aquest diumenge

12 de gener de 2024

La comissió que organitza l’Aplec de Sant Hilari té previst repartir 3.000 panets beneïts en l’edició d’enguany, que es farà aquest diumenge a l’ermita en honor del sant, al terme municipal de Cardedeu. “L’any passat van venir 2.800 persones, una xifra d’assistència similar a la de les edicions anteriors. I enguany esperem guanyar una mica més de públic”, afirma el regidor de Festes, Víctor Serrano. Els panets els farà, com cada any, el forn Fleca Puig.

L’arribada del foc de la Fira de Nadal en l’edició de l’any passat/Toni Torrillas


La celebració començarà de bon matí amb l’encesa de les primeres fogueres a les esplanades que envolten l’ermita i el mas de Sant Hilari. Serviran per escalfar l’ambient, però també per coure la carn a la brasa, que un any més serà l’àpat central a l’hora de dinar.

El repartiment dels panets en l’edició de l’any 2022. Enguany se’n repartiran uns 3.000/Griselda Escrigas

A 2/4 d’11 del matí es farà la tornada del foc de la Fira de Nadal a l’ermita, que a partir de les 11 acollirà una missa en honor del sant. Un cop acabada la missa, pels volts de 2/4 de 12 del migdia, es farà l’acte central de l’aplec, la benedicció i repartiment dels panets. A partir de les 12, hi haurà una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Cervianenca, amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista.

Participants en una sardana en l’edició de l’any 2019 de l’aplec/Julián Vázquez

A 2/4 de 4 de la tarda hi haurà un espectacle familiar amb el grup Esquitx. Durant tot el dia, qui ho desitgi podrà fer repicar la campana de l’ermita. L’aplec s’acabarà a les 6 de la tarda, hora en què han d’estar apagades totes les fogueres.

Un any més, l’organització ha habilitat el camí de Can Volart per a tots aquells assistents que vulguin pujar a peu fins a l’Aplec de Sant Hilari. Per qui s’hi desplaci en cotxe, l’Ajuntament recomana fer servir la carretera de Cànoves en lloc del camí de Sant Hilari.

  • Compartir